Openbare verlichting op N70 – Lochristi blijft aandringen op snelle oplossing

Weggebruikers hebben het zeker het al gemerkt, de openbare verlichting op de N70 werkt niet optimaal. Schepen Droesbeke gaf op de gemeenteraad een stand van zaken.

Het was Ivan Lybaert die de kat de bel aanbond. “De verlichting tussen de Braamstraat en de Drieselstraat werkt maar half en de oversteekplaatsen zijn helemaal niet verlicht. De verlichting in het centrum blijkt niet altijd te werken en tussen de Pauwstraat tot het kruispunt Lozen Boer kunnen defecte lampen blijkbaar niet meer hersteld worden”, zei de fractieleider van de N-VA

Schepen Frederik Droesbeke meldde dat vanuit het gemeentebestuur reeds diverse keren is aangedrongen op een oplossing van het probleem bij de diensten van AWV (Agentschap Wegen en verkeer). Midden januari heeft burgemeester Yves Deswaene nogmaals een ‘felle’ mail verstuurd waarin men AWV op de mogelijke verantwoordelijkheden wijst.

Straatverlichting N70 - © Bennie Vanderpiete

Frederik Droesbeke maakte op de gemeenteraad een stand van zaken i.v.m. de werken en de timing ervan. De verlichting op de N70 tussen kruispunt Drieselstraat en Schoolstraat is voorlopig enkelzijdig verlicht door de werken op het kruispunt Drieselstraat. De gedoofde kant, grondgebied Lochristi, zal in de volgende fase van de werken terug voor de helft in dienst worden genomen (vermoedelijk tegen april 2024). Wat de verledding betreft, is dit prioritair”.

De verlichting in het centrum van Lochristi (van Schoolstraat tot Pauwstraat) staat volledig in orde. Hier is er geen prioriteit voor verledding. Er zijn lampen defect op het traject tussen de Pauwstraat en de Lozen Boer maar deze kunnen niet meer hersteld worden doordat de productie van dergelijke lampen volledig is gestopt. Voorlopig is dit ‘opgelost’ door gerecupereerde armaturen aan de verlichtingspalen”.

Wat de prioritaire zones betreft, werden de led-toestellen door AWV eind 2023 besteld.  “Als alles volgens hun planning verloopt, zullen de armaturen binnen een 2-tal weken geleverd worden en gaan deze nog in de loop van de maand februari worden geplaatst. Door herhaaldelijk aandringen van de gemeente bij AWV werd er afgeweken van de richtlijnen in het bestek en zullen de prioritaire zones 3 maand eerder dan voorzien worden aangepakt”, verduidelijkte Droesbeke.

De laatste week bleef ook het centrum van Lochristi (Dorp-West) op bepaalde momenten onverlicht.  Dit werd eveneens gemeld aan AWV maar dit zal vermoedelijk om een defect gaan.  Ook hier wordt alles in het werk gesteld om dit op te lossen.
Straatverlichting N70 - © Bennie Vanderpiete
 

Scroll naar boven