Opkikkerpad Puyenbroeck

Vorige week donderdag opende Annemie Charlier het Opkikkerpad in het provinciaal domein Puyenbroeck. De nieuwe wandelroute is 3,8 km lang (anderhalf uur) al kan het ingekort worden tot 2.7 km. Het is uitgewerkt in samenwerking met Nature Minded.

opkikkerpad Puyenbroeck Wachtebeke

Deze organisatie onderzoekt de positieve effecten van de natuur op de psychische en fysieke gezondheid van de mensen. Het is een krachtpad. Op verschillende rustpunten in het bos is er tijd om enkele oefeningen te doen. De focus ligt hierbij op de zintuigen, met aandacht voor het hier en nu. De natuur werkt helend voor het lichaam en de geest en die korte oefeningen moeten dat versterken.

De komende weken kunnen bezoekers opnieuw meer sporten en ontspannen in de Oost-Vlaamse provinciale domeinen. De Provincie streeft ernaar om op 1 juli zoveel als mogelijk een normale werking te hebben, binnen de beperkingen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad.

Dagrecreatie

De speeltuinen zijn nu in alle domeinen volledig open. Activiteiten zoals petanque, openluchtfitness en streetwork-out zijn toegelaten. De zwembaden kunnen openen van zodra dat volgens de richtlijnen van de nationale veiligheidsraad kan.

Horeca

In Puyenbroeck is de horeca al open. Enkel de Sportbar aan het zwembad wacht nog even de opening van het zwembad af.

Verblijfsmogelijkheden

De standplaatshouders in Puyenbroeck konden eerder al naar hun verblijf. Nu is kamperen met je eigen caravan of tent er ook weer mogelijk. Reserveren is verplicht.

Meer info? www.puyenbroeck.be

opkikkerpad Puyenbroeck Wachtebeke

Scroll naar boven