“P Loves J” – nog tickets voor passionele liefde en moord bij Ludio Jeugd

Bennie
1 reactie(s)
P loves J Ludio toneel

© Bennie Vanderpiete

Passionele liefde en rivaliserende clans? Dat kan niet goed aflopen. En dus brengt de jeugd van het toneelgezelschap Ludio 5 voorstellingen van een stuk met een “unhappy end”. Lochristinaar ging kijken naar de generale repetitie. Eén tip: er zijn nog tickets!

Deze avond is er de première van “P Loves J”, een voorstelling van de jeugdafdeling van het toneelgezelschap Ludio. “P Loves J” is een toneelstuk van de hand van acteur Sebastien Dewaele die u ongetwijfeld kent van zijn rol als Steven Welvaert (de blonde zoon) uit de reeks “Eigen Kweek” of zijn vertolking van transgender Axelle in de vrouwengevangenis Gent-West.
Twee jeugdbendes - "De Goethalsen" en "De Vercruysses" – leven al jarenlang in vijandigheid. Maar bij een toevallige ontmoeting op een fuif slaat de vonk over tussen Pieter Goethals (Gilles Bunneghem) en Julie Vercruysse (Inte Maes). Pieter, tot over zijn oren verliefd, wil zijn geluk snel bezegeld zien.

Maar de onmogelijke liefdesrelatie zorgt voor een opflakkering van de strijd tussen de rivaliserende clans. Een strijd die héél slecht afloopt en eindigt met een aantal moorden en een “hemelscène”. P Loves J – of dus Pieter Loves Julie – is een cocktail van “Romeo & Juliet” en “West Side Story” maar met een unhappy end. Meer gaan we hier, in aanloop naar de voorstellingen nog niet verklappen.

Jongerenverantwoordelijke Barbara Annaert en regisseur Yves De Lathauwer begonnen, samen met de 14 jongeren, op 8 december met het instuderen van het stuk. Er werd 2 maal per week geoefend. Een frequentie die na de Krokusvakantie nog opgevoerd werd naar 3 repetities per week.

Het is ondertussen al onze 6de jeugdproductie” aldus Paul Bracke. “Jammer genoeg groeide er uit die jeugdwerking tot op heden slechts één iemand door: Louise Serraes, dochter van Barbara Annaert.”
“Maar” valt Barbara in ” dit is een volledig nieuwe lichting met allemaal jongeren tussen 9 en 17 jaar. Een zeer enthousiaste groep, met talent, die er vol voor gegaan is. 6 van onze acteurs zijn ook kinderen van bestuursleden van onze toneelvereniging.”

Barbara heeft bovendien zelf ook een (bij)rolletje in het stuk als cipier. En ook Pieter Taghon komt even op de scene als politie-inspecteur.
 
Het tragische liefdesverhaal van Pieter en Julie wordt 5 maal opgevoerd. De première deze avond begint om 20 uur, net als de opvoeringen op zaterdag 7 maart, vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart. Op zondag 8 maart is er een namiddagopvoering om 15 uur. Voor elk van deze voorstelling zijn er nog kaarten beschikbaar.

Tickets zijn in voorverkoop te krijgen voor 9 euro (studenten betalen dan 5 euro) en reserveren kan telefonisch op het nummer 0471/425.125 of door een mailtje te sturen naar reservaties@ludio.be. Aan de kassa betaalt u 10 euro, de inkom voor studenten bedraagt dan 6 euro.
De zondag matinee kost 13 euro in VVK en 14 euro aan de kassa, maar voor die prijs kan u ook genieten van koffie en gebak.  

Lochristinaar was aanwezig bij de generale repetitie. Maar onze fotoreeks van de opvoering van 1 uur en 10 minuten brengen we – naar goede gewoonte – pas nadat u de mogelijkheid kreeg om het stuk te gaan bekijken.

In afwachting presenteren we de foto’s van de hele cast: hoofdrolspelers Gilles Bunneghem (zoon van Peter Bunneghem) en Inte Maes (dochter van Caroline Govaert), Julie en Amélie Taghon (dochters van Pieter Taghon), Stella en Noa Van Bellegem (dochters van acteur Dimitri Van Bellegem), Kato Ysebaert, Jolien Monsecour, Tibe Debunne, Lisa Baertsoen, Marie-Lou Van Durme, Lowie Ryckebusch, Jozefien Vandebuerie en Alexander Vincent. U herkent ook Barbara, Pieter en regisseur Yves De Lathouwer in onze fotoreeks.(Klikken op onderstaande foto om de reeks te openen). 

Veel kijkplezier!