Park van Beervelde gaat culinair met “Taste of Paradise” en sterrenchef Syrco Bakker

Van 27 mei t/m 27 juni zullen in het Park van Beervelde elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag een zestigtal gasten culinair worden verwend op vlotten op het water.

De organisatoren van het ecologische festival Paradise City lanceerden vorig jaar een nieuw corona-proof concept met Paradise Down by the Lake, waarbij het publiek kan genieten van ontspannende elektronische muziek vanop vlotten op het water in een idyllisch decor.  Een tweede editie was gepland in het Park van Beervelde, vanaf 1 mei.

Taste of Paradise © Jon Verhoeft

Toen de vooropgestelde timing door de huidige coronamaatregelen nét te vroeg bleek, bleven organisatoren Gilles De Decker en Dimitri Verschueren evenwel niet bij de pakken zitten en turnden ze het muzikale om tot een nieuw culinair concept: Taste of Paradise, waarvoor ze in zee gaan met sterrenchef Syrco Bakker van Pure C in Cadzand, die u ook kent van Njam.tv.

Taste of Paradise © Jon Verhoeft

“Taste of Paradise is een bijna orgastische culinaire ervaring in de vrije natuur waarvoor je best je stiletto’s in de kast laat,” vatten de organisatoren het culinaire concept samen. “16 stevige vlotten zullen telkens 4 tafelgasten kunnen ontvangen en bij regen worden de vaartuigen zelfs voorzien van een dak”.

Taste of Paradise © Jon Verhoeft

Het diner

Het diner bestaat uit verschillende fysieke en sensorische etappes die culmineren aan een drijvende open keuken op het water. Het gastronomische menu zal zoveel mogelijk worden opgetrokken uit lokale ingrediënten. Dat mag in de meest letterlijke zin worden geïnterpreteerd want zo zal een Zeeuwse oester wordt afgewerkt met kruiden uit de parktuin die het water omgeeft.

 “Met Taste of Paradise bieden we een ervaring die een normaal restaurantbezoek ver overstijgt,” aldus Gilles De Decker. “We creëren verschillende verrassende decors die alle zintuigen zullen prikkelen, terwijl de smaakpapillen zullen worden verwend door Syrco Bakkers inmiddels befaamde culinaire hoogstandjes.

Taste of Paradise © Jon Verhoeft

Syrco Bakker

 “Ik ben weer verrast wat voor mooie dingen kunnen ontstaan door samen te werken met gelijkgestemden en mensen die durven te dromen. Het is de tijd van samenwerken, krachten bundelen en versterken. Nu is ook meer dan ooit het moment gekomen om samen te genieten van speciale momenten. Het menu is geïnspireerd op de locatie en al het moois wat de regio te bieden heeft.  We gebruiken dus de mooiste natuurlijke producten uit de omgeving die puur en eerlijk worden geserveerd in een unieke setting.”

Taste of Paradise © Jon Verhoeft

Praktisch

Taste of Paradise by Syrco Bakker (Pure C), elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 27 mei t/m 27 juni 2021 in het Park van Beervelde (Lochristi).

Er zullen 16 vlotten voor telkens 4 personen beschikbaar zijn. Het diner kost 175 euro per persoon all-in voor een vast 4-gangen-menu, incl welkomstcocktail, verschillende hapjes, aangepaste wijnen en champagne.
Reserveren kan op https://www.tasteofparadise.be

Foto’s © Jon Verhoeft

Scroll naar boven