Picasso Village viert overwinning Rode Duivels tegen Ierland

Bennie
0 reactie(s)
EK België Ierland Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Zaterdag speelden de Rode Duivels hun tweede voorrondewedstrijk op dit EK tegen Ierland. Het werd een klinkende overwinning en Picasso Village vierde mee.

EK België Ierland Lochristi

De verwachtingen waren hoog gespannen voor aanvang van dit EK. Onze Rode Duivels behoorden tot het kleine kransje favorieten en waanden zich al groepswinnaar. Groot was de ontnuchtering na de partij tegen de Italianen. Zaterdag dan de tweede wedstrijd tegen Ierland. Een wedstijd die, na het debacle tegen La Squadra Azzura, absoluut moest gewonnen worden om onze kansen op een tweede ronde te vrijwaren. Naar schatting meer dan 1.500 supporters - bijna allen gekleed in de nationale kleuren - vonden de weg naar het terrein aan de Antwerpsesteenweg. Heel opvallend, veel vrouwen onder de aanwezige fans.

EK België Ierland Lochristi

Fanny Canon had 10 collega’s van de VDAB uitgenodigd. Onder hen ook de zwangere Ruth Vanderswalmen uit De Pinte. Een tricolore hartje versierde haar buikje. Dat wordt ongetwijfeld een voetballertje!
Veel mooi volk dus op Picasso Village waar Ben, Martin en Dorien voor een Gentse toets gezorgd hadden. Benito Raman, KAA-Gent sfeermaker Kurt Verhelst en zanger Glenn Thienpondt tekenden present.

EK België Ierland Lochristi

Eerste helft

Traditiegetrouw beklom Benjamin Bundervoet vlak voor aanvang van de wedstrijd het podium om het nationale volkslied aan te heffen. Hij liet zich deze keer bijstaan door Renaat De Geyter en Benito Raman. Benito’s zangkunsten zijn ondertussen wijd en zijd bekend.
Marc Wilmots had - in overleg met zijn spelers - gekozen voor een duidelijk meer offensieve aanpak.
Carrasco, Dembélé en Meunier kwamen in de basis en Kevin De Bruyne mocht starten op “de tien” om het spel te verdelen. Het resulteerde in veel balbezit voor onze Rode Duivels maar weinig echt uitgespeelde kansen.
Toch ging Picasso Village na 25 minuten een eerste keer uit de bol. Carrasco scoorde, op voorzet van De Bruyne in twee tijden. Maar toen het gejuich even later wat verstomde bleek de goal -terecht afgekeurd wegens buitenspel. Men gingen dus rusten met 0-0.

EK België Ierland Lochristi

Pabo Wedstrijd

Ook deze keer beloonde sponsor Pabo de drie dames die het best verkleed waren in de “de sfeer van de Rode Duivels”. Mieke Vliebergh, Marleen Haven en Linsey Cheron werden uitgekozen en het publiek mocht zijn voorkeur laten blijken.
Het applaus was duidelijk het luidst voor Linsey Cheron, echtgenote van Benjamin Bundervoet. Zij werd voor haar volledig tricolore kleed - volkomen terecht - beloond met een Pabo-waardebon van 50 euro. De beide andere dames werden beloond met een bon van 25 euro.
KAA Gent sfeermaker Kurt Verhelst warmde daarna het publiek nog eens op voor de tweede 45 minuten.

EK België Ierland Lochristi

Tweede helft

Een opwarming die vruchten afwierp, want de tweede helft was nauwelijks drie minuten oud toen Romelu Lukaku - op aangeven van Keven De Bruyne- vanop de rand van het strafschopgebied de bal mooi in de linkerbenedenhoek plaatste. Picasso Village juichte en danste.

Nauwelijks 10 minuten later was het terug raak toen Axel Witsel een voorzet van Thomas Meunier tegen de netten kopte.

En Picasso Village ging helemaal door het dak toen diezelfde Thomas Meunier in de 71ste minuut Eden Hazard aanspeelde en die - na een rush langs de zijlijn - de bal perfect inleverde bij Lukaku.
De 3-0 stond op het bord.

EK België Ierland Lochristi

“Waar is dat feestje? Hier is dat feestje”

De opluchting en de ontlading waren groot na het laatste fluitsignaal. “Waar is dat feestje” riep Kurt Verhelst. “Hier is dat feestje” riep Picasso Village. Toen zanger Glenn Thienpondt de micro greep en een resem Vlaamse schlagers door de luidsprekers joeg, kwam de sfeer er echt goed in.
“Sweet Caroline” leidde tot een reuzepolonaise die eindigde op het podium. Glenn Thienpondt belandde op de schouders van enkele enthousiaste fans.

EK België Ierland Lochristi

Woensdag België-Zweden

Woensdag om 21 uur is er dan onze laatste voorrondewedstrijd tegen Zweden. Een opdracht die wel eens moeilijker zou kunnen zijn dan ze lijkt. Onze drie doelpunten tegen Ierland kwamen er telkens toen de Ieren zelf in de aanval trokken en ruimte weggaven. We blijken een goede counterploeg, maar tegen Zweden zullen we vooral het spel moeten maken.
En dan blijft er nog altijd ene Zlatan Ibrahimović, een absolute wereldklassespits die soms maar een halve kans nodig heeft. Niet verliezen is de boodschap voor onze Rode Duivels.

U was aanwezig op Picasso Village? Dan zit u vermoedelijk ook in onze fotoreeks! Veel kijkplezier.