Politieraad 4 mei 2022

Het politiecollege nodigt ons uit op de vergadering van de politieraad. Deze vindt vandaag plaats om 19 uur in de raadszaal van het gemeentehuis, Dorp-West 52 en start om 19 uur. De jaarrekening wordt voorgesteld. Er komt een nieuwe ANPR-site langs N449.

Ontslag politieraadslid en eedaflegging nieuw lid

Antje Van Hecke neemt ontslag als gemeenteraadslid van Moerbeke. Bijgevolg wordt ook haar mandaat in de politieraad beëindigd. Martine Dieleman werd verkozen tot opvolgster en legt de eed af.

Eedaflegging nieuwe medewerkers

Ze leggen de eed af in handen van de voorzitter:

• INP Naomi Davies – inspecteur bij het Team interventie sinds 01/04/2022

• INP Niels Saelens – inspecteur bij het Team interventie sinds 01/04/2022

• INP Robby De Beulen – inspecteur bij het Team interventie sinds 01/05/2022

• ASS Rita Vande Velde – assistent bij het Team Logistiek en Financiën sinds 15/04/2022

Jaarrekening 2021-beslissing

Voor de ‘gewone dienst’ gaat het om 12.190.680,05 euro netto vastgestelde rechten. Het totaal van activa en passiva is in evenwicht met 11.128.034,02 euro. De resultatenrekening dienstjaar 2021 bedraagt 768.146,03 euro.

Verkoop gebouw- mandatering Federaal Aankoop comité

De politiezone heeft de intentie om samen met de Regie der Gebouwen (eigenaar van appartementen boven) het oude politiecommissariaat aan het Dr. Jules Persynplein te verkopen. De Regie der Gebouwen wenst alsnog het aankoop comité te mandateren in plaats van te werken met een notaris. Aan de politieraad wordt gevraagd de beslissing van het politiecollege van 9 maart 2022 te bekrachtigen.

Mobiliteitscyclus 2022-02. Vacant verklaren 7 functies operationele kader en 2 voor calog­kader

Omwille van het vertrek van een aantal medewerkers en omdat we wensen te anticiperen op de beperkte instroom van nieuwe medewerkers, wordt voorgesteld volgende ambten vacant te verklaren:

• 1 CP Directeur informatie

• 1 HINP Team interventie

• 4 INP/rechercheur

• 1 INP Team Wijk

• 1 CONS Team Logistiek en Financiën

• 1 ASS Onthaal en Administratie.

Externe werving. Vacant verklaren 2 betrekkingen inspecteur Team interventie

Gezien de mobiliteit geen invulling opleverde van twee ambten voor inspecteur Team interventie, wordt voorgesteld deze extern vacant te verklaren volgens het nieuwe selectiesysteem.

Protocol met Agentschap Wegen en Verkeer voor ANPR-site 

De politiezone heeft een ANPR-portaal op de N449 ter hoogte kilometerpaal 11.2. Het Agentschap Wegen en Verkeer wenst op die locatie een trajectcontrole richting Beervelde te plaatsen. Omdat het niet opportuun is om meerdere palen met eenzelfde finaliteit op korte afstand van elkaar te plaatsen, wenst AWV de ANPRsite over te nemen van de PZ Regio Puyenbroeck. Het AWV zou deze ombouwen tot ANPR-portaal dat deel uitmaakt van een trajectcontrole op de N449 tussen km-paal 11.2 en 13.0, in beide richtingen.

Algemene vergadering Veneco – agenda en aanduiden vertegenwoordiger

Aan de poiitieraad wordt gevraagd de agenda van de algemene vergadering vast te stellen en een vertegenwoordiger aan te duiden. Zoals eerder werd beslist, wordt voorgesteld mevrouw Elise Neyt te mandateren.

Burgerlijke partijstelling politiezone (geheime zitting)

De politiezone leed schade naar aanleiding van een interventie. Zo werd een paar voetboeien beschadigd. In een poging de schade de recupereren, stelt de politiezone zich burgerlijke partij. Aan de politieraad wordt gevraagd het politiecollege te machtigen in rechte op te treden. 

Volledige agenda https://www.politie.be/5416/statistieken/nieuws/agenda-politieraad-4-mei-2022 

Scroll naar boven