Politieraad op 30 april

De raad komt samen om 19 uur in de raadzaal van het gemeentehuis voor de bespreking van 7 punten. De vorige vergadering ging door op 26 februari 2014.

Radio’s en accessoires

De radioposten voor Astrid-communicatie zijn dringend aan vervanging toe. Er wordt voorgesteld in te stappen in het raamcontract van de NV Astrid. De aankoop wordt geschat op 50.000 euro.

Scooters

Het team verkeer en mobiliteit maakt nu gebruik van brommers die aan vervanging toe zijn. De aankoop van 2 scooters wordt gepland. Men zou hier instappen in het Federaal Raamcontract van de Federale Politie. De aankoop wordt geraamd op 15.135 euro.

Informaticamateriaal

Voor de aankoop van diverse Pc’s en toebehoren wordt voorgesteld ook in te stappen i het federaal raamcontract.

Aanwerving

Een ambt van niveau B – ICT consulent werd op 2 april vacant verklaard bij hoogdringendheid en deze beslissing van het politiecollege moet nu bekrachtigd worden. De systeembeheerder nam ontslag en de assistente ICT is tijdelijk onbeschikbaar.

Kleine Uitgaven

Een provisie van 500 euro wordt toegekend aan het team Personeel en Logistiek voor kleine uitgaven.

Geen nieuws verder in verband met de geschorste korpschef noch over het nieuwe politiegebouw (Dekenijstraat) dat in 2015 op stapel staat. Het uitstel is er gekomen op vraag van de gemeenten die geen budget konden vrijmaken.

Scroll naar boven