Puntenloos weekend voor SV Zaffelare en SK Wachtebeke, zware verliescijfers voor SK Lochristi en Dynamo Beervelde

Het werd een slecht weekend voor de voetbalteams uit Lochristi. Dynamo Beervelde en SK Lochristi gingen zwaar onderuit tegen respectievelijk Lando Merendree en Sint-Joris-Sleidinge. Zaffelare leed een nederlaag tegen het sterke Evergem 2020 en ook Wachtebeke ging onderuit tegen Svelta Melsele B.

Het beproefde recept van Dynamo Beervelde kon op het terrein van Lando Merendree geen stand houden. De thuisploeg domineerde doorlopend en kon na 20’ de ban breken via Milan Naessens. De thuisspits tekende nog voor de rust voor een echte hattrick met nog twee treffers. Ook na de koffiepauze was de thuisploeg oppermachtig. Zeno Fillaert, Aaron De Baeremaeker, Jelle Walraeve en Maties Brusseel zorgden voor de zware 7-0.

SK Lochristi kon een klein uur gelijke tred houden met Sint-Joris Sleidinge. De thuisploeg kwam snel op voorsprong via Siebe Forton, maar Lochristi reageerde met een treffer van Stefan Moens. De wedstrijd kantelde na de rust. Lochristi deelde enkele defensieve cadeaus uit en telkens was Siebe Forton de afwerker van dienst. Uiteindelijk moest SK met zware 5-1 cijfers terug naar de Bosdreef.

SV Zaffelare werkte een thuiswedstrijd af tegen Evergem 2020, de ploeg die vorig jaar overtuigend kampioen speelde in derde provinciale. Nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Tom Van Hijfte zette Evergem na nauwelijks 5’ op voorsprong. De 0-2 viel net voor de rust van Tiebe Van Wijmeersch. SV Zaffelare kon in de tweede helft niet voor een kentering zorgen.

Ook voor Wachtebeke was er in derde provinciale E geen puntengewin. Svelta Melsele kreeg in de aanvangsfase teveel ruimte. Tor Van Moere en Norick De Cleene zorgden voor een snelle 2-0 voorsprong. Wachtebeke scoorde de aansluitingstreffer net voor de rust via Aaron De Witte. In een woelige tweede helft met een negental gele en twee rode kaarten veranderde de score niet meer.