Restaurant Aurum in Zaffelare

Jean Marie
0 reactie(s)
kasteel van Saffelaere restaurant Aurum

Tekst JMDB - Foto © Kasteel Saffelaere

Het is geen nieuwkomer, integendeel. Het is de culinaire tempel van het Kasteel van Saffelaere. Velen kennen het als feest- en eventzaal maar het restaurant, dat al een tijdje open is, maakt deel uit van de culinaire ambities van Petra en Herman. Zij startten in augustus 1985 en ondertussen zijn we bijna 40 jaar verder.

Hun restaurant werd Aurum genoemd of goud en dat merk je onmiddellijk als je binnenstapt. Veel interieurelementen kleuren licht en glans. De eettempel is open op vrijdag- en zaterdagavond en ook op zondagmiddag. Naast de vermelde openingsuren kan je er altijd terecht vanaf 20 personene. 

restaurant kasteel Saffelaere

“De goede keuken is de basis van het ware geluk.” (A. Escoffier)

Men serveert klassieke gerechten - met een kwinkslag naar Escoffier - op hedendaagse wijze. Tafelen bij Aurum is meer dan culinair en vineus genieten maar bij uitstek een plaats van ontmoeting. Men wil een totaalervaring aanbieden waarbij smaakvol eten en kwaliteitsvolle wijnen hand in hand gaan.

menu kasteel Zaffelare

Het kasteel heeft ook 3 zalen waar feestelijkheden mogelijk zijn.

We mogen voor 2 personen een ‘Culinary Gold’ menu wegschenken (zonder drankjes) ter waarde van 69 euro pp en koppelen hieraan deze wedstrijdvraag:

Wanneer werd het kasteel van Saffelaere (toen als woonhuis) van de familie Waelkens gebouwd?

Stuur uw antwoord uiterlijk op 4 december 2023 naar info@lochristinaar.be en het mailadres van de winnaar wordt doorgestuurd, zodat u verder met Aurum kunt afspreken.

menukaart kasteel Saffelaere november 2023

Kasteel

Vroeger werd het "Kasteel Dr. Waelkens" genoemd. Het is een voormalig dokters- en bloemistenhuis. Geneesheer J.-B. Waelkens richtte in 1896 een bloemisterij op in de Kerkstraat, gevolgd door de bouw van zijn woonhuis in 1901. Het tuinbouwbedrijf van Dr. Waelkens ging in 1923 failliet en werd in 1925 aangekocht door P. Staelens, wiens zoon de bloemisterij overnam. Restauratie en vergroting van het huis met het oog op zijn nieuwe bestemming gebeurde in 1985, nogmaals in dezelfde bouwtrant links en aanzienlijk uitgebreid in 1992. Petra Van Bockstal en haar echtgenoot Herman wonen en werken er al meer dan 35 jaar.

Meer info? https://kasteelvansaffelaere.com/  https://kasteelvansaffelaere.com/aurum/

Update 5/12/2023 - Veerle S. uit Lochristi mag gaan genieten. 

 

(Publireportage)