Rode Kruis Lochristi: stickerverkoop via lokale handel

Vandaag start de 60ste stickerverkoop van het Rode kruis. De komende 2 weken is de nieuwe zelfklever met Studio 100-figuren te verkrijgen bij enkele lokale handelaars, een aantal apotheken, de huisartsen of online.
 
Eigenlijk zouden de vrijwilligers van het Rode Kruis (RK) vandaag starten met hun jaarlijkse stickerverkoop. Maar Freddy, Joris, Rita, Gerda, Mariette, Hilda en vele anderen zal u ook dit jaar niet zien op de kruispunten in Lochristi.

De coronamaatregelen nog steeds, u weet wel. Het Rode Kruis besloot daarom om het anders aan te pakken. In Lochristi zullen de stickers te verkrijgen zijn bij enkele lokale handelaars, of u kan online bestellen.   

Stickerverkoop Rode Kruis Lochristi © Bennie Vanderpiete

Nieuwe sticker met figuren van Studio 100

De Rode Kruissticker is aan zijn 60ste verjaardag toe en Studio 100 mag dit jaar 25 kaarsjes uitblazen. Beide organisaties sloegen daarom de handen in mekaar en deze keer staan enkele Studio 100-figuren op de jaarlijkse Rode Kruissticker. Piet Piraat en zijn vrienden volgen een opleiding eerste hulp, Wilko van Nachtwacht geeft bloed, Samson & Marie spelen samen met Jeugd Rode Kruis, Bumba helpt als crisisvrijwilliger en Mega Mindy en Baba Yega bemannen een hulppost. Helemaal centraal Kabouter Plop en de meisjes van K3 met taart en ballonnen om de diamanten verjaardag te vieren.

Sticker kopen?

De sticker van Rode Kruis-Vlaanderen is van 22 april tot en met 6 mei te koop voor 5 euro bij enkele lokale handelaars, apotheken en bij de huisartsen van Lochristi. Haast u dus naar Slagerij-delicatesseslagerij De Waele-Van Laere in Zaffelare, Bakkerij De Waele in Lochristi, bakkerij Huize Heimerdinger (vroeger De Meyer) in Lochristi, dagbladhandel en Postpunt Skoebidoe in Zaffelare, Krantenwinkel en Pakketpunt Absoluut in Lochristi. Ook bij AD Delhaize Lochristi en Proxy Delhaize Beervelde is de zelfklever te verkrijgen. Net als in de apotheken Dierickx, Goed, De Sutter Isabel en Coop in Lochristi en apotheek Van Huysse in Beervelde, en dus ook bij de huisartsen van Lochristi. Je herkent de handelaars aan de affiche op hun etalageruit of aan de pancarte in de winkel.

Stickerverkoop Rode Kruis Lochristi © Bennie Vanderpiete

Ook bij de vrijwilligers van de lokale afdeling van het Rode Kruis kan u terecht. Of u steunt het Rode Kruis door een zelfklever online via www.koopdesticker.be te bestellen of door het scannen van de QR-code op de affiche (zie ook op onze foto).
Handelaars die bereid zijn om stickers aan te bieden, mogen nog steeds contact opnemen met Joris Serlippens (telefoon 0475/906019 of per mail pr@lochristi.rodekruis.be).

Stickerverkoop Rode Kruis Lochristi © Bennie Vanderpiete

Financiering van de lokale afdelingen

De opbrengst van deze stickerverkoop gaat, naar jaarlijkse traditie, integraal naar de lokale Rode Kruisafdelingen. Het is hun belangrijkste bron van inkomsten. En het geld is broodnodig, nu meer dan ooit. Vorig jaar verkocht men nationaal – in vergelijking met de jaren voordien – slechts 10% van het aantal stickers. De lokale afdeling Lochristi kon de schade nog enigszins beperken. Hun inkomsten bedroegen zo’n 20% van de voorgaande jaren, mede doordat ook de gemeenteraadsleden in maart 2020 besloten hun zitpenningen en presentatiegelden af te staan aan al wie zich inzet in de strijd tegen Covid-19.
De afdeling Lochristi zal de opbrengst van d e stickerverkoop dit jaar gebruiken om materiaal van de uitleendienst te vervangen zoals het elektrisch bed, rolstoelen, wc’s stoelen enz.

Stickerverkoop Rode Kruis Lochristi © Bennie Vanderpiete

Een gift doen

Wie de lokale afdeling liever steunt met een gift, kan ook terecht op de website van het RK. (https://www.rodekruis.be/injouwbuurt/gift-afdeling/ ).

Zo kan je niet enkel kiezen bij welke lokale afdeling je gift terecht moet komen, maar ook hoe je het geld overmaakt (bancontact, Visa, American Express, overschrijving of via home banking). Bovendien zijn giften aan het Rode Kruis fiscaal aftrekbaar. Als je op jaarbasis voor minstens 40 euro schenkt, heb je recht op een belastingvermindering van 45% op het geschonken bedrag. De attesten worden nadien opgestuurd.

Het Rode Kruis heeft u nodig. Nu meer dan ooit!

Stickerverkoop Rode Kruis Lochristi © Bennie Vanderpiete

Scroll naar boven