Rode Kruis Lochristi tevreden met resultaat pleisterverkoop

De pleisterverkoop van het Rode Kruis was een succes. Ook de lokale afdeling Lochristi is tevreden met het resultaat. Ze verkochten bijna 80% van hun pleisters.

De voorbije weken was er de eerste editie van de pleisterverkoop van het Rode Kruis. Dit jaar werden, voor het eerst, pleisters verkocht i.p.v. de traditionele stickers. Ook de prijs van het nieuwe verkoopitem evolueerde mee naar € 10 per stuk. De oude prijs van de sticker (5 euro of voordien 200 frank) was sinds 1993 niet meer aangepast, ondanks de inflatie. Die prijsstijging bleek geen hinderpaal want Rode Kruis-Vlaanderen verkocht meer dan 400.000 pleisters. De opbrengst is ten voordele van de lokale afdelingen.

Rode Kruis Lochristi tevreden

De lokale Rode Kruis afdeling bestelde 4.000 stuks die de vrijwilligers vanaf donderdag 20 april verkochten. Ondanks het feit dat niet alle pleisters aan de man gebracht werden is men in Lochristi toch tevreden.
We verkochten het overgrote deel van de pleisters, maar door een gebrek aan vrijwilligers hebben we het tweede weekend zelfs geen pleisters meer kunnen verkopen. Toch zijn we blij met het resultaat want de verkoop leverde meer op dan de voorbije jaren. We kregen zelfs – spontaan en geheel onverwacht – hulp van een 92-jarige die uiteindelijk een halve dag aan de ingang van de Delhaize gestaan heeft om te verkopen. We zullen de opbrengst van deze pleisterverkoop vooral gebruiken voor de ondersteuning van verschillende disciplines van onze hulpdienst, aankoop van nieuw verzorgingsmateriaal, vervangen van oud materiaal van de uitleendienst en voor de aanschaf van nieuw didactisch materiaal voor de vormingen” aldus Joris Serlippens.

Scroll naar boven