Roefeldag met Seppe Vaernewyck en Bahar Ozyurt

Jean Marie
0 reactie(s)
roefeldag 2023 Lochristi

Tekst Bahar, Seppe, JM - Foto JMDB ©

Lochristinaar trok naar Proxy Delhaize Beervelde met 2 jonge reporters, die de deelnemers daar allerlei vragen stelden. Er waren daar 8 kinderen aanwezig, die allerlei taken mochten uitvoeren in de verschillende afdelingen van het warenhuis.

We deden onze rond in de bakkerij – beenhouwerij – groenen- en kaasafdeling maar vergaten uiteraard de kassa niet. Bahar en Seppe stelden de vragen en wij volgden het met journalistieke nieuwsgierigheid.

roefeldag 2023 Lochristi

Lise-Marie

Waarom? Het leek wel leuk en ja het is ook zo.

Emmeline

Waarom doe je dit? Omdat mijn vriendin het deed en het leek me leuk. Mijn ouders komen hier wel vaak maar ik niet. Het is hier leuk. Ik heb dit nog nooit gedaan. Kipcurry is mijn lievelingseten. We moeten alles naar voor zetten in de rekken.

We troffen hen bij de sauzen, mayonaise …

roefeldag proxy beervelde 2023

Michelle

Ik vind het leuk om te werken in de winkel. Ja ik heb dat al gedaan. Nog een keer? Ik weet het nog niet.

Joanne

We maken Halloweensalades op toastjes. Ik zit in het 6de leerjaar en vind het hier leuk. Ik heb dit al eens gedaan. Ik ben 11 jaar. Niemand komt naar mij kijken. Ik weet het niet of ik hier later wil komen werken.

roefeldag 2023 Proxy Delhaize Beervelde

Liam

Waarom? Omdat ik het misschien leuk zou vinden. Ja het is ook leuk. Kom je zelf soms naar hier? Ja. Ik had het nog niet gedaan.

Elise

Ik vind dit heel leuk en het leukste was aan de kassa staan en de beenhouwerij. Ik wou dit doen omdat ik dit graag doe. Ik dacht dat het saaier ging zijn. Ik heb dit nog nooit gedaan.

Mila

Ik vind het hier leuk en had het al een keer gedaan. Ik wil hier later werken. Ik heb het gedaan omdat het vorige keer al leuk was.

Amélie

Ik vind spinazie niet lekker. We mogen pizza maken naar keuze. Het is mijn eerste keer dat ik hier ben. Het is hier leuk. Ik heb gekozen voor de pizza kaas met hesp omdat ik dat allebei lekker vind. Mijn lievelingseten zijn frietjes. Ik zet de producten graag weg.

Jolien

De kinderen hebben daarnet brood gebakken. Ik ben 19 en een jobstudente en studeer het 1ste jaar aan HOGENT. Ik wil later iets doen als begeleider.

Er waren nog tal van andere mogelijkheden natuurlijk. Elke handelaar of zaakvoerder mocht kiezen hoeveel kinderen hij/zij wilde verwelkomen. Bouwmaterialen De Wilde en de dienst 112 genoten de meeste belangstelling.