Roefeldag met sterreporters Roos en Siska

Bennie
0 reactie(s)

Siska & Roos

Lochristinaar ging met reporters Siska en Roos op pad voor een reportage over Roefeldag. Daar hoorde zelfs een bezoekje aan radio VROB bij.

Zo’n 280 kindjes beleefden vandaag een zonnige Roefeldag. Dat is een “uitprobeerdag” waarbij kinderen van het eerste t/m het zesde leerjaar kennis kunnen maken met de verschillende aspecten van de beroepen van de grotemensenwereld. Lochristinaar was dit jaar ook één van de 36 keuzemogelijkheden en deze namiddag was het aan buurmeisjes Roos (10) en Siska (11) om op pad te gaan voor een reportage.

Roos “roefelt” al jaren. Voor Siska was het de eerste keer en ze wou graag op reportage gaan in de Pomerans. Roos koos voor Dreamland. Nadat ze zelf vraagjes gesteld - en ook de bijhorende foto’s genomen - hadden, volgde nog een bezoekje aan radio VROB.


De Pomerans (Reporter Siska, fotograaf Roos)

We gingen naar Pomerans en daar was Lilly Van Damme het roefelkindje. Lilly is acht jaar en heeft vorig jaar op Roefeldag ook in Pomerans gewerkt. Ze vindt het daar leuk omdat ze veel dingen mag doen: flessen opendoen, de lichten en de snookertafels aansteken, drankjes brengen en snookerballen kuisen.

Lilly denkt dat ze dit beroep later toch niet wil doen. Ze wil later liever iets doen met paarden. Dit jaar heeft ze ook al geroefeld in de Colruyt en ook nog in het woonzorgcentrum. Kristel Remue van de Pomerans ontvangt vandaag 8 roefelkindjes. Ze doet dit al een zestal jaren. 

Dreamland (Reporter Roos, fotograaf Siska)

Na de Pomerans trokken we naar Dreamland en daar waren op dat moment 4 roefelkindjes: Tomas Van Autreve, Femke De Meester, Margot Meul en Marieke Van De Vijver.

Tomas was aan het werk in de Halloween afdeling. Hij vond het in Dreamland heel leuk en hij mocht spullen in de rekken doen. Na het interview mocht hij aan de kassa staan. Hij weet nog niet of hij later wil werken in Dreamland. Maar het is er wel leuk want hij heeft vorig jaar ook geroefeld in Dreamland.

Griet De Beleyr van Dreamland begeleidde de roefelkindjes. Ze werkt al 4 jaar in Dreamland en ontvangt de kinderen met plezier. Dit jaar waren er in het totaal 16 roefelkinderen in Dreamland