RUSTHUISREBEL – de minionderneming van EDUGO Lochristi

De 11 leerlingen van het 7de specialisatiejaar Retailmanagement & Visual Merchandising van Edugo Lochristi stelden gisteren hun minionderneming “RUSTHUISREBEL” voor. De eerste verkoopdag kon op heel wat belangstelling rekenen. 

RUSTHUISREBEL is een intergenerationeel project van Cultuurlab Vlaanderen. In 2021 trokken Jo Verhenne en Barbara Callewaert naar het WZC Sint-Pieter in de Bosdreef om er bij de bewoners verhalen te verzamelen over hun “rebelse daden”.

“Schipt hem de kloten af”

Met die verhalen gingen de 11 leerlingen van 7RVM aan de slag. Ze besloten om een aantal uitspraken van “de rebellen” te laten drukken op hoodies (sweaters met een kap), T-shirts, draagtassen en wenskaartjes. En die quotes zijn soms best wel pittig. Of wat dacht u van “Who is de baas, ikke” en “Schipt hem de kloten af”? Aan de producten hangt een label met een QR-code en zo kan u ook het verhaal te weten komen waaruit de quote geplukt werd.
Maar minionderneming RUSTHUISREBEL verkoopt meer dan bedrukte producten. U kan aan de mobiele verkoopstand die aan de ingang van de school staat, ook terecht voor snoepjes, koekjes, geurstokjes of een azalea.

Rusthuisrebel - © Bennie Vanderpiete

Jong en oud

Ons project brengt jong en oud samen. Enerzijds door de verhalen en de quotes van de ouderen van het WZC, anderzijds door het gamma dat we aanbieden. Van hippe hoodies voor jongeren tot wenskaartjes en lekkers voor de iets ouderen. Voor elk wat wils. En ook het DNA van onze school – retail en verzorging – zit in ons project verwerkt” aldus gedelegeerd bestuurders Fiebe Van Gendt en Sinem Erdem die gisteren de pers te woord stonden. Niet enkel Lochristinaar.com was op de afspraak, ook AVS kwam langs voor een reportage en later op de dag kwam ook schepen van jeugd en lokale economie Frederic Droesbeke de jongeren ondersteunen. Het persmoment was ook een ideale gelegenheid voor de leerlingen om het “droomcoach certificaat” te overhandigen aan Stijn Wastyn die voor Cultuurlab Vlaanderen aanwezig was.

Rusthuisrebel - © Bennie Vanderpiete

Verkoop online en op marktdagen

Vanaf nu tot – minstens – eind april zullen de jongeren op marktdagen hun goederen te koop aanbieden aan de ingang van Edugo Lochristi (dus op dinsdagen van ca 10 uur tot 12.30 uur). Betalen kan (enkel) met cash geld. Online bestellen kan uiteraard ook via de website van Rusthuisrebel . De betaling doet u dan via overschrijving of bij afhaling van de goederen.

Rusthuisrebel - © Bennie Vanderpiete

Opbrengst voor WZC

Traditioneel wordt de opbrengst van de minionderneming geschonken aan een goed doel. Dit jaar is dat het WZC Sint Pieter. “We konden t.g.v. corona nog niet op bezoek in het WZC maar hopen dit binnenkort te mogen doen. De opbrengst van RUSTHUISREBEL zullen we volledig schenken aan het WZC voor een warme ingreep. De bewoners kunnen dan zelf beslissen waar ze het geld aan willen besteden, bijvoorbeeld aan het opvrolijken van de leefruimte” aldus Sinem en Fiebe.  

Bij de 11 leerlingen ook 4 jongeren uit Lochristi: Fiebe Van Gendt, Febe De Clercq, Yehja Chaar en Chinouk Parisis. Margot Claes woont in buurgemeente Destelbergen en Lotte Bracke in Assenede. 5 Leerlingen komen uit Gent: Kiana Delahousse-Nuijts, Sinem Erdem, Aylin özer, Keisha Amoah Annoh en Yassin Ouchmih.

De producten van RUSTHUISREBEL zijn elke dinsdagvoormiddag (ca 10 – 12.30 uur) te koop aan de ingang van EDUGO Lochristi of online te bestellen via de website van de minionderneming (hier klikken). 

Fotoreeks RUSTHUISREBEL
(klikken op onderstaande foto om de reeks te openen)

 

Reportage AVS

 

 

Scroll naar boven