Scholengroep Edugo met 17 scholen

Jean Marie
0 reactie(s)
scholengroep edugo lochristi dorp oost

Tekst - Foto JMDB

De vzw EDUGO scholengroep bestaat niet langer uit 7 schoolbesturen maar wordt nu 1 groep van 17 vrije scholen met 23 vestigingen en 2 internaten.

In Lochristi heeft deze scholengroep 3 vestigingen, namelijk 2 in Lochristi met Edugo (Dorp Oost) en Sint-Jozef (Bosdreef) en de Elooischool in Zeveneken (Sint Elooistraat).

Het begon in 2017 toen de katholieke basisscholen van Edugo, Lochristi en Wachtebeke-Langelede samen met de secundaire scholen van Edugp een eerste intentieverklaring tot samenwerking ondertekenden.

In totaal telt de vzw EDUGO Scholengroep 17 scholen, namelijk 12 basisscholen en 5 secundaire scholen, met in totaal 23 vestigingen verspreid over Evergem, Oostakker, Lochristi, Zeveneken en Wachtebeke-Langelede. Daarnaast telt de vzw nog twee internaten. In totaal verwelkomen de partnerscholen bijna 7.200 leerlingen, waaronder zo’n 4.000 in de lagere scholen en bijna 3.200 in het secundair onderwijs.

Lokale verankering

“De fusie is een bestuurlijke fusie waarin elke school binnen het globale pedagogisch project zijn eigenheid zal bewaren. De scholen worden ‘partner’ in de vzw EDUGO Scholengroep. Ze behouden niet alleen hun naam, maar ook hun eigen aanpak. Het is voor ons essentieel dat het plaatselijk initiatief alle kansen krijgt.”, benadrukt voorzitter van de scholengroep Cedric Blanpain.

Meer informatie? https://www.edugo.be/