SK Lochristi en SV Zaffelare naar eindronde

De laatste speeldag van de reguliere competitie zorgde niet voor verrassingen. SV Zaffelare kon de eindronde in tweede provinciale pakken. SK Lochristi deed ook wat van hen verwacht werd en plaatste zich voor de eindronde in derde provinciale. De spelers van Dynamo Beervelde hebben het seizoen afgesloten met een nederlaag, maar hadden al enkele weken zekerheid over een verlengd verblijf in tweede provinciale.

SK Lochristi kreeg in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen degradant Vinderhoute over de vloer. Matisse Vigneri zette de  thuisploeg met een snelle treffer op voorsprong, maar daarna bleef de scoringsmachine stokken ondanks een resem kansen. Het tweede doelpunt viel kort na de rust via Arnor Lagast, waarna Florian D’Hondt met een knappe vrije trap voor de 3-0 overwinning zorgde. Met deze overwinning verzekerde SK Lochristi zich van de eindronde. Komende dinsdag gaat Lochristi samen met 19 andere ploegen in de trommel voor de loting van de nacompetitie, die recht geeft op 3 bijkomende stijgers.

Ook SV Zaffelare kan een vervolg breien aan het seizoen 2022-2023. De jongens van coach Filip Cornelis hadden zekerheid over de eindronde, maar de trip naar Sint-Gillis-Waas, de onmiddellijke achtervolger, kondigde zich niet makkelijk aan. Het was even schrikken voor Zaffelare toen Louis Thyssen in de 5’ al een gaatje vond om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Lang genieten kon Sint-Gillis-Waas niet want Milan De Schoenmaeker tekende al snel voor de gelijkmaker. Kort voor rusten zorgde Louis Thyssen voor de 2-1. In de tweede helft vielen er doelpunten meer.  Zaffelare eindigt het seizoen op een derde plaats en weet dinsdagavond tegen wie en wanneer ze de eindronde mogen openen.

Voor Dynamo Beervelde zit het seizoen erop. In de wedstrijd tegen Juventus Schoonaarde, de nummer 2 in het klassement, waren de jongens van trainer Kevin Frechier kansloos. De bezoekers kwamen net voor de rust op voorsprong via Michiel Van Der Straeten. Dynamo probeerde wel, maar slaagde er niet in de bezoekende defensie te ontwrichten. Jens Hornick kon een kwartier voor tijd voor de 0-2 zorgen en kort voor affluiten zette Fisnik Suma de 0-3 eindstand op het bord. Beervelde flirtte dit seizoen even met de degradatiezone, maar kon in maart en april een sterke reeks neerzetten. Dynamo eindigt zo met 42 punten op een negende plaats