SK Lochristi: footfestival met 3 Red Flames

Bennie
0 reactie(s)
Footfestival SK Lochristi

© Tekst & foto's Bennie Vanderpiete

Voetbal Vlaanderen organiseert al jaren footfestivals voor meisjes tussen 5 en 12 jaar. De bedoeling is het meisjesvoetbal te promoten. SK Lochristi beleefde zaterdag zijn hoogdag met het bezoek van 3 Red Flames.

SK Lochristi was de voorlaatste in de rij van een reeks Vlaamse voetbalverenigingen die in 2019 een footfestival voor meisjes organiseerden. Op 14 september is het nog de beurt aan De Pinte. Voetbal Vlaanderen levert ondersteuning voor de clubs.

Footfestivals, dat zijn ludieke voetbalspelletjes en technische circuits, maar ook penaltyshoots en kleine wedstrijden. In een toffe, speelse sfeer wordt het meisjesvoetbal gepromoot.

Maar liefst 25 jonge meisjes tekenden present voor de namiddag die Tom De Sutter en onze lokale voetbalvereniging in mekaar gestoken hadden. Ongeveer de helft onder hen was/is al aangesloten bij een voetbalclub. Anderen kwamen eens proeven van de “populairste sport ter wereld”. Heel wat inschrijvingen uit eigen gemeente maar ook 5 meisjes uit Desteldonk en aankomend voetbaltalent uit Lokeren, Maldegem, Nazareth, Deinze en Kemzeke.

De namiddag vol leuke trainingsspelletjes werd besloten met een oefening met de nieuwste aanwinst van SK Lochrist: de smartgoals. Een set kegels met ingebouwde verlichting die vanop afstand kan bediend worden door de trainer. Uiteraard volgden dan nog een sessie “penalty’s trappen” en een klein afsluitend wedstrijdje. Maar ook naast het veld viel er heel wat te beleven met een aantal “voetbalspringkastelen”, een “schietroos” of een reuzegrote bal waarmee men eens naar doel kon trappen.

Omstreeks 16 uur arriveerden dan 3 Red Flames die bij KAA Gent aangesloten zijn: Marie Minnaert, Nicky Van Den Abbeele en uiteraard onze eigen lokale voetbalster Elena Dhont.

Na de obligate “high-fives” was het ijs gebroken en volgde de groepsfoto waarna onze “duivelinnen” de diploma’s en de goodiebags uitreikten aan de deelneemsters van het footfestival.

De wedstrijden van de jongensteams PU12, PU 13 en PU 15 van SK Lochristi tegen hun vrouwelijke leeftijdsgenoten van KAA Gent Ladies, werden om 16.45 op gang gefloten.

De PU12 en PU 13 van SK Lochristi wonnen weliswaar met ruim verschil hun wedstijd (respectievelijk 7-3 en 6-2), maar op het veld waren de jongens en de meisjes beide keren aan elkaar gewaagd. Na de match trapten werd nog een serie strafschoppen getrapt.

Bij de PU 15 was de wedstrijd zelfs heel erg spannend. De jongedames van KAA Gent kwamen eerst op voorsprong. Pas in de tweede helft konden de Lootse jongens het laken naar zich toe trekken met twee doelpunten. KAA Gent Ladies ging in het slotkwartier nog op zoek naar de gelijkmaker maar zag enkele mooie aanvallen en grote kansen afgevlagd worden voor buitenspel. Het waren integendeel de jongens die op het einde nog een 3de keer scoorden en zo het pleit in hun voordeel wisten te beslechten. Maar een erg sterke prestate van de jongedames die – en we citeren een trainer van SK Lochristi – “misschien wel het betere team waren, zeker technisch”.

Tijdens het footfestival was er een tombola voor een gesigneerd truitje van Red Flame Tessa Wullaert van Manchester City. De winnaar is ondertussen gekend en hij/zij mag op 31 augustus of 1 september zijn prijs afhalen tijdens een open training van onze nationale vrouwenvoetbalploeg. De opbrengst van de tombola ging naar het kunstgrasproject, waarover u binnen afzienbare tijd hier meer kan lezen.
Een geslaagde namiddag die voor herhaling vatbaar is.

In onze fotoreeks enkele sfeerbeelden, maar ook de foto’s van alle deelnemende meisjes met de Red Flames. Veel kijkplezier.