SK Lochristi wint derby tegen Beervelde, SV Zaffelare kansloos tegen Meetjesland

Vandaag kwam Dynamo Beervelde op bezoek bij SK Lochristi voor een heuse derby. De thuisploeg kon het laken naar zich toe trekken. SV Zaffelare was, na de rust, kansloos tegen Meetjesland.

De eerste derby van de competitie bracht SK Lochristi en Dynamo Beervelde tegenover elkaar. Ondanks een vroege voorsprong van de thuisploeg via Stefan Moens had de wedstrijd niet veel om het lijf. Beervelde-coach Tom De Bouvre had een goede organisatie neergezet en Lochristi kon ondanks het overwicht en veel balbezit moeilijk gaten creëren in de bezoekende defensie. Kansen voor de thuisploeg bleven uit en ook Beervelde kreeg geen bal tussen de palen.

Ook na de rust kregen de zowat 150 toeschouwers weinig beterschap te zien. Lochristi eiste het balbezit op en Beervelde loerde op een counter. Ook nu bleven de doelpogingen uit tot de slotfase van de wedstrijd. Halewijn Schoonjans miste alleen voor doel, maar in blessuretijd kon de Lochristi-aanvaller een actie van Stefan Moens alsnog afronden en de 2-0 eindstand aantekenen.

De kalendermaker heeft SV Zaffelare niet verwend in de eerste maand van de competitie. Met Meetjesland kwam vandaag een van de titelpretendenten naar het Persijzer afgezakt. De eerste helft konden de jongens van Filip Cornelis de bezoekers uit Eeklo in bedwang houden, maar na de rust zette Meetjesland zijn overwicht in cijfers om. Michiel De Bolster kon al snel de ban breken en via Angelo Vervaet en Bara Seck zetten de sterke bezoekers SV Zaffelare op een onoverbrugbare 0-3.