Slagerij Dirk en Brigitte dicht

Jean Marie
2 reactie(s)
kwaliteitsslagerij dirk brigitte hijfte lochristi

Tekst JMDB 

In Lochristi vind je nog veel slagers, die stand houden tegen de grote retailers maar af en toe stopt er ook wel ééntje. Zo is slagerij ‘Dirk & Brigitte’ in Hijfte ook definitief dicht na het overlijden van Dirk op 19 mei 2020.

Sinds 1989 stond Dirk (°1959) bekend in Hijfte als slager van Kwaliteitsslagerij Dirk & Brigitte. Dertig jaar lang stonden ze klaar voor hun klanten. Het was zijn passie en zijn levenswerk tot er vorig jaar een kwaadaardige hersentumor werd vastgesteld, waardoor hij genoodzaakt was zijn winkel onverwacht te sluiten op 26 maart 2019. Nu gaat de zaak onherroepelijk dicht.

In 10 jaar tijd is het aantal beenhouwerijen in ons land verminderd met 20% en zo verdwijnt er elke week één. Dit is wel een plotse en jammerlijke sluiting.

“ Op 19 mei hebben we afscheid moeten nemen van Dirk. In naam van Dirk willen wij graag al onze klanten te bedanken voor de voorbije jaren. Door zijn ziekte kwam een abrupt einde aan zijn levenswerk maar tot zijn laatste dag putte hij kracht uit deze herinneringen. We zullen hem ongelooflijk hard missen.” 

Slagers pasten in de afgelopen jaren hun assortiment aan volgens de tendensen en wensen van de consument. Het aanbod werd soms uitgebreid met kaas, kant- en klare maaltijden, conserven,  rauwkost, bio en ook veggie. De slager werd zo ook traiteur. Soms verkopen ze ook wijn, fruit en groenten en zijn het bijna buurtwinkels.