Slecht weekend voor SK Lochristi, Dynamo Beervelde en SV Zaffelare

De drie ploegen uit Lochristi hebben een slecht weekend achter de rug. Dynamo Beervelde verloor zwaar, SK Lochristi was vrijgevig met de doelpunten en SV Zaffelare zag twee tegentreffers door eigen spelers gescoord

SV Zaffelare beet zaterdagavond de spits af op het terrein van het ambitieuze Laarne-Kalken. De thuisploeg had het betere van het spel in de eerste helft, maar de mooiste kansen waren voor de bezoekers. Cedric Mbuyu en Jasper Nimmegeers misten. Aan de overkant viel wel een treffer. Na een scherpe flankvoorzet devieerde Florian Van Parys de bal in eigen doel. Zaffelare trachtte na de rust het tij te keren, maar nu bleven echte mogelijkheden uit. Laarne Kalken was wel trefzeker. Een poging van Gilles De Ridder verdween via doelman Tim Beausaert in eigen doel en Glenn Van Rijsselberghe klaarde de klus voor de thuisploeg met een knappe treffer. Eindstand 3-0.

SK Lochristi moest zijn meerdere erkennen in SK De Jeugd Lovendegem en daarvoor moet het de hand vooral in eigen boezem steken. De thuisploeg strafte op het kwartier een defensieve fout af. Een fraaie treffer van Stefan Moens zorgde voor een snelle gelijkmaker, maar net voor de rust leidde een nieuwe onzorgvuldigheid tot een nieuw thuisdoelpunt. Lovendegem controleerde en kon net voor het uur een geruststellende 3-1 voorsprong op het scorebord zetten. Even later miste Charles Ghyselinck de aansluitingstreffer. Ondanks veel goede wil lukte het Lochristi niet de wedstrijd nog te laten kantelen.

Dynamo Beervelde dreigt een moeilijk verhaal te worden dit seizoen. Na de thuisnederlaag vorige week werd opnieuw met zware cijfers verloren, deze keer van FC Poesele. Na nauwelijks 2’ keek Dynamo al tegen een achterstand aan na een treffer van Garon Van Loocke. Beervelde versierde daarna een paar halve kansjes, maar ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd. Een goed keepende Louis Vercammen voorkwam voorlopig erger. Halfweg de eerste helft verdubbelde Ruben Welvaert dan toch de score. Net voor rusten slikte Beervelde nog twee treffers, waardoor de tweede helft overbodig werd. Poesele drukte niet meer door na de rust, maar kon in het slotkwartier toch nog twee keer scoren, waardoor het uiteindelijk 6-0 werd. Volgende week zondag trekt Dynamo Beervelde voor de eerste derby naar SK Lochristi.