Sporthal Zaffelare geopend

Jean Marie
0 reactie(s)
Sporthal Zaffelare

De renovatiewerken en uitbreiding zijn een feit. Vandaag tussen 13.30 en 17 uur kun je kennismaken met de sporthal en verschillende sportclubs. Doorlopend zijn er initiaties.

De sporthal werd uitgebreid met een tatamizaal voor gevechtssporten (budozaal), een polyvalent klaslokaal, een vergaderzaal en een vernieuwde inkomhal. Het geheel kreeg een compleet ander architecturaal uitzicht.

Het nieuwe gedeelte kreeg bovendien een groendak, terwijl op het volledige dak van de sporthal 312 zonnepanelen werden gelegd. Ook de buitenomgeving en parking (waterdoorlatend) werden opnieuw ingericht.

sporthal 't Veerleveld Zaffelare

Duurzame en ecologische elementen zijn verder de LED-verlichting, sanitair op regenwater en vlaswol als isolatie in de budozaal.

Buiten werd een klein BMX parcours aangelegd. Het is nu nog wachten op Uyttenhove om sportief Lochristi verder te bedienen.

Het waren de Japanse drummen van Tatake!-Taiko (verbonden aan het CC Zoutleeuw) die de officiële opening inzetten. Ook net voor de receptie weerklonk hun geroffel.

De werken hebben een hele tijd geduurd en kosten in totaal 1.978.613,74 euro. Voor het project diende men geen subsidiedossier in bij de provincie.