Stijn Vercauteren waagt nieuwe recordpoging met Think Pinkballon

Bennie
1 reactie(s)
Stijn Vercauteren waagt nieuwe recordpoging met Think Pinkballon

Je kunt hem geregeld zien aan de Lootse hemel, ballonvaarder Stijn Vercauteren uit de Stationsstraat met zijn roze Think Pinkballon. Stijn onderneemt binnenkort met zijn vaartuig een (nieuwe) recordpoging om zo geld in te zamelen ten voordele van Think Pink.

Think Pink

1 op 8 vrouwen in ons land wordt getroffen door borstkanker, een vreselijke ziekte. Think Pink is een nationale campagne die - via allerlei websites, folders en acties - aandacht vraagt voor borstkanker en screeningsmammografie. Dit onder meer via de roze ballon van Stijn Vercauteren, met het toepasselijke nummer 00-BRA.
 Maar Think Pink informeert en sensibiliseert niet alleen. De organisatie zamelt ook geld in voor onderzoek en voor zorg- en nazorgprojecten.

Recordpoging voor het goede doel

Net als vorig jaar neemt Stijn Vercauteren terug deel aan de Jump Out of Belgium en doet hij een poging om het Belgisch afstandsrecord roze te kleuren. Elke Belgische ballonvaarder kan tussen 1 november 2017 en 28 februari 2018, in zijn balloncategorie, een gooi doen naar het Belgisch record.
Stijn moet daarvoor met zijn roze Cameronballon van 3.700 m³, tussen zonsopgang en zonsondergang, beter doen dan het huidige record van 519,542 km. Toen vloog David Spildooren van Lochristi tot in Châtelblanc, in de Franse Jura.
De juiste datum en de plaats van vertrek zijn nog niet bepaald. Die zullen afhangen van de weersomstandigheden. Dit jaar koppelt Stijn zijn recordpoging aan een actie voor het goede doel. Wie sponsort, maakt kans op een gratis ballonvaart. Giften van 40 euro of meer, geven recht op een fiscaal attest. Sponsoren kunt u via deze rechtstreekse link op de actiepagina van Think Pink: https://www.think-pink.be/nl/acties/d/a/4855

409 km in 2016

Begin dit jaar deed Stijn al een recordpoging. Op 5 januari, omstreeks 8 uur, steeg hij met Philippe De Cock op in Lochristi. Met hun ballon kunnen ze tot 11.000 ft stijgen (zo’n 3.350 m) en snelheden halen van bijna 100 km/u. Maar die dag speelde de windrichting hen parten. Doordat de ballon te dicht bij Parijs kwam, moest het vaartuig dalen van 3.000 m hoogte naar 1.500 m. Nadien konden ze onvoldoende vaart maken om het record te breken. Omstreeks 17.15 uur landde de 00-BRA van Stijn en Philippe nabij het Franse Belleville-sur-Loire, in de omgeving van Orleans. Ze legden toen 409 km af.

Dit jaar dus een nieuwe poging. Maar Stijn rekent vooral op uw steun om Think Pink te sponsoren. Zeker doen!

(Afbeeldingen © Think Pink, Stijn Vercauteren, Bennie Vanderpiete)