Straks ben ik het verleerd! – Na BOB is er Tournée Minérale

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Tournee Minérale  © Bennie Vanderpiete

Tekst Evarist Ganzelever © Foto Bennie Vanderpiete

De ene maand is er de schrik voor de pakkans en dit te voelen in de portemonnee, de andere riskeer je het etiket 'sociaal onaangepast' opgekleefd te krijgen. Er komt geen einde aan de tocht door de woestijn.

Ja, we zitten weer tot over onze oren in Tournée Minérale, de jaarlijkse uitdaging waarbij je geacht wordt een maand zonder alcohol te overleven. De maand waarin ik ontdek hoe saai sommige gesprekken wel zijn, dat een uur er ook drie kan duren zonder verdoving.
Maar, laat ik eerlijk zijn, de argumenten waarmee het volksgezondheidsinstituut Sciensano deze campagne ondersteunt als zou de Belg gemiddeld twee keer zoveel alcohol drinken in vergelijking met de aanbevelingen en dat één op de zeven tekenen vertoont van overconsumptie, doen ook mij – weliswaar tijdelijk – naar een Boer Bloem of Carlsberg 0,0% grijpen.
Het rijtje nefaste gevolgen voor de gezondheid dat een chronisch teveel aan geestrijke drank veroorzaakt is angstaanjagend. Wat me meteen de bedenking oplevert: ga ik voor 100 jaar tragenuchterheid of liever voor de helft, waarin ik dubbel leef?