“Summer in the Park” krijgt vervolg in 2021 - Tortiga’s blijven nog

Bennie
0 reactie(s)
Summer in the Park Vervolg 2021 - Beervelde - Lochristinaar ©

Tekst Bennie Vanderpiete © Titelfoto Annick Gentier

Het Park van Beervelde verraste de voorbije zomer met “Summer in the Park”. Het nieuwe concept sloeg aan en kreeg heel wat bezoekers over de vloer. Komt er een vervolg?

De lockdown van maart en april hakte er bij heel wat mensen diep in. Gelukkig volgden een erg mooi voorjaar en een aangename zomer. “Staycation” en “iets gaan drinken in open lucht” (weliswaar in beperkte kring en met je eigen bubbel) waren toen aan de orde. En daar speelde “Summer in the Park” handig op in. Overnachten in één van de Tortiga’s aan de vijver of een cocktail nuttigen in de schaduw van boomhutbar? Het Park van Beervelde ontpopte zich tot dé trekpleister in Lochristi voor al wie een beetje vertier zocht. Ook Karl Vannieuwkerke streek er neer met “Vive La Vie”. Summer in the Park was een schot in de roos en dan rijst de vraag of er een vervolg komt? Lochristinaar.com trok naar Cedric de Kerchove, de neef van graaf Renaud, die samen met zijn echtgenote Caroline aan de wieg van het project stond.

Hoe was jullie ervaring met “Summer in the Park”?

“De eerste editie van ons zomerevent was een mooie en leerrijke ervaring. Wij blikken tevreden terug! “Summer in the Park“ was de voorbije maanden goed voor zo’n 12.000 gasten. Naast de trouwe bezoekers van het Park en de Tuindagen mochten we ook een nieuw publiek - dat het domein nog niet kende - verwelkomen. De reacties waren zeer positief. De mensen konden hier “coronaproof” genieten van een mooi kader, een gemoedelijke sfeer en lekkere cocktails. En wij hebben er zelf ook zeer van genoten."

Dan mogen we ons verheugen op een vervolg in de zomer van 2021? 

Het enthousiasme van de bezoekers deed ons plezier en we kijken dan ook al uit naar een tweede editie volgende zomer. Groeien en uitbreiden is de wens van elke ondernemer en flexibiliteit en creativiteit zijn in de huidige situatie meer dan ooit een must. Het is momenteel niet gemakkelijk om grootse toekomstplannen te hebben maar hopelijk kan Summer in the Park een vervolg krijgen. Een volledige copy/paste wordt het zeker niet. Het terras op de binnenkoer zal moeten verhuizen ten voordele van de trouwfeesten (die al geboekt zijn en dan hopelijk mogen plaatsvinden). Maar we willen ook vernieuwen en denken daarvoor bijvoorbeeld aan een beperkt programma van liveoptredens.“

Wat met de boomhut? Blijft die op de huidige locatie en hoe zal hij gebruikt worden tijdens de Tuindagen?

“De boomhut werd gebouwd door Jeroen Louage ( www.mijnboomhut.be ) als stand voor de Tuindagen van mei 2020. Die konden omwille van de coronapandemie niet plaatsvinden en Jeroen gaf zijn akkoord om de constructie als bar te gebruiken tijdens “Summer in the Park”. Bij de volgende Tuindagen zal de boomhut gebruikt worden als stand, zoals het initieel de bedoeling was.”

Jullie hebben ook nog plannen voor de komende winter?

“Wij popelen van ongeduld om allerlei initiatieven op te starten. De coronacrisis zet hier echter een rem op. Een eerste idee is een “winterse variant” op Summer in the Park met een restaurant, een bar en een geschenkenmarkt rond het thema “winter”.
Ondertussen weten we al dat de geschenkenmarkt niet mag doorgaan. Wat het restaurant betreft, hebben wij er vertrouwen in dat we dat kunnen openen zodra de horeca weer mag opstarten. In samenwerking met De Feestarchitect zullen we dan het Koetshuis omtoveren tot een sfeervol pop-up restaurant. Wordt vervolgd…hopelijk!”

Er kan ook nog overnacht worden in de Tortiga’s?

“Het succes van de Tortiga’s nam steeds toe. De mond-aan-mond reclame speelde hierin een belangrijke rol. De gasten die een nacht geboekt hadden waren allen laaiend enthousiast en bij de check-out werden de sleutels ons met veel lovende woorden overhandigd. Dat was voor ons hartverwarmend.

Nu blijven er nog 4 van de 5 luxehutten over. Die werden ondertussen van verwarming voorzien en kunnen daardoor ook deze herfst en de komende winter verhuurd worden. Tijdens de Tuindagen zullen we de chalets niet aanbieden omdat de privacy van de klanten dan niet kan gewaarborgd worden. De verlichting rond de vijver is sinds eind september weg. Wel werd aan, en op weg naar, de Tortiga’s een kleine sfeerverlichting aangebracht.”

Kan er bij de overnachting dan ook nog eten besteld worden?

“Er kan nu enkel nog een ontbijt gereserveerd worden. Dat wordt ’s morgens bij de Tortiga geleverd door een lokale bakker. Voor het avondeten zijn er drie mogelijkheden: gasten gaan ergens dineren in de omgeving, nuttigen een take-away in hun glamping cabin of brengen een eigen picknick mee. Wij bieden geen avondeten meer aan. In de chalets kunnen er ook geen maaltijden opgewarmd of gekookt worden. “

Bedankt Cédric en zo hebben we al iets om naar uit te kijken in deze donkere tijden. Tot volgende zomer, hopelijk dan terug zonder coronavirus!

(Foto's Annick Gentier © Bennie Vanderpiete)