Summer in the Park - Logeren in Park van Beervelde

Bennie
2 reactie(s)
logeren park Beervelde glamping tortiga summer

© Bennie Vanderpiete

Vakantie in eigen land zal vermoedelijk dé formule zijn voor de komende zomer. En het nieuwe initiatief van het Park van Beervelde sluit daar naadloos bij aan: “Summer in the Park” of glamping in Beervelde.

Gisteren werd in het Park van Beervelde de eerste van 3 vakantiechalets gebouwd. Die kan men in de nabije toekomst – zodra de Nationale  Veiligheidsraad de heropening van de horeca toelaat – huren voor een verblijf aldaar.

De 3 chalets zijn eigenlijk een test-case waarmee men inspeelt op een nieuwe trend: glamping in eigen land. Die term is een samentrekking van “glamorous” en “camping”. Het beschrijft een bepaalde stijl van kamperen, waarbij een hoge mate van luxe aanwezig is.

En dat is zeker het geval bij de 3 chalets die de firma Tortiga optrekt rond de vijver van het Park van Beervelde. Een hut meet 7 x 4,5 m en binnenin vindt u alle luxe voor een aangenaam verblijf: een comfortabel 2-persoonsbed, een zithoek met planten en tapijten en een sanitair gedeelte met douche, wasbak en WC. In de wintermaanden kan bijkomend verwarming worden geplaatst.  

De chalets bestaan uit houten veelhoekige panelen die met mekaar verbonden worden. De panelen kregen een speciale coating. Tussen de platen zitten dichtingen en we kitten alle voegen buiten veiligheidshalve nog eens af. De hele constructie is ecologisch, duurzaam en Belgisch. Het sanitair water voor wasbak en douche wordt elektrisch verwarmd.  De stroom- en watervoorziening vormde geen probleem door nutsleidingen die al voor de Tuindagen aanwezig zijn.Voor de afwatering werd bij elke chalet een septische tank ingegraven” licht Nicolas Verbrugge toe aan Lochristinaar.

Nicolas is samen met Lam Moreels de zaakvoerder van de firma Tortiga. Dit bedrijf uit Oostakker staat in de startblokken, maar ze waren uiteraard al langer bezig met het ontwerp van deze chalets.

We kunnen dergelijke chalet opbouwen in 1 dag. Door het modulaire karakter kunnen we ook tegemoet komen aan de wensen van klanten die bijvoorbeeld een grotere chalet zouden willen aankopen.”

Door hun olijfgroene kleur vallen de constructies in het Park amper op tussen de begroeiing. Maar ook andere kleuren zijn beschikbaar. 

“De drie chalets van “Summer in the Park” zijn eigenlijk een test-case. Het project is een samenwerking tussen 3 partijen: de firma Tortiga, De Feestarchitect en het park van Beervelde. De luxueuze hutten kunnen gehuurd worden voor één of meerdere nachten.Er dient vooraf gereserveerd en dat zal kunnen via de website van het Park van Beervelde” aldus Caroline Bevernage – de echtgenote van Cedric de Kerchove. 

“In een eerste fase zullen het ontbijt (en eventueel ook het avondmaal) door de Feestarchitect geleverd worden. Het is de bedoeling om in een latere fase het diner in het Koetshuis te laten genieten. Indien het concept succesvol blijkt, kunnen er nog een aantal chalets bijgeplaatst worden. Maar steeds met voldoende tussenafstand en voldoende privacy.
De gemeente is – uiteraard – op de hoogte van het project en we hopen op 13 juni van start te kunnen gaan. Maar dat zal dus afhangen van de beslissing van  de Nationale veiligheidsraad.”
  Ongetwijfeld zullen de chalets erg gegeerd zijn. 

Nieuwsgierig? Lochristinaar kon al even een kijkje nemen. En u kan dat ook dankzij onze fotoreeks met foto's. Veel kijkplezier (klikken op onderstaande foto om de reeks te openen). Foto's : © Bennie Vanderpiete - Annick Gentier

Fotoreeks "Summer in the Park"