Tijd voor een nieuwe Toyota?

Jean Marie
0 reactie(s)
Toyota Yaris Cross

Tekst JMDB - Foto Toyota ©

Nog tot 31 januari 2022 zijn er exclusieve saloncondities tijdens het eigen autosalon bij garage Willems in Lokeren en Hamme. Een hybride voor de prijs van een benzine? Het kan! En nog meer ook.

De speciale promo’s vind je via https://www.garage-willems-toyota.be/nl/promoties . Afgelopen maanden was er veel nieuws te rapen bij Toyota. De wachttijden zijn er vrij beperkt, al naargelang het model.

Recent werd de Yaris Cross gelanceerd en je komt ze hier en daar al tegen. Hij is ook superveilig en haalde de hoogste score in de crashtest bij de small MPV-klasse. De Cross heel veel veiligheidssystemen en wordt vlakbij gemaakt in Valenciennes.

En broer Yaris werd in zijn nieuw kleedje verkozen tot ‘Car of the Year’ of Auto van het jaar 2021. De 59 stemgerechtigde journalisten uit 22 Europese landen gaven aan de Japanse stadsauto de voorkeur.

Corolla sports wagen van het jaar

De Toyota Corolla Touring Sports (TS) 1.8 e-CVT Hybrid werd verkozen tot VAB Gezinswagen van het Jaar 2022 in de categorie 2 (tot 34.000 euro).

De jury waardeerde vooral de grote kofferruimte, het rijplezier en het lage verbruik van de hybride motor. Dit jaar komt de nieuwe Corolla Cross eraan. Dat is ook een SUV.

Corolla Cross

Er zijn nog andere uitdagingen uiteraard. Toyota is klaar voor een 100% CO2 reductie in zijn volledige aanbod van nieuwe wagens tegen 2035 in West-Europa met tenminste een 50% BEV mix tegen 2030 en met de mogelijkheid om dat aandeel op te schalen, indien de consumentenvraag sneller zou groeien.

Het merk ondersteunt de waterstofeconomie met de productie van brandstofcel modules in België en uitbreiding van het elektrische aanbod, dat essentieel is voor de verkoopgroei met verkoop van 1.07 miljoen in 2021 en een verdere stijging tot 1.3 miljoen in 2022.

In 2021 werden in België 383.123 personenwagens ingeschreven. Het tekort aan halfgeleiders verhindert de productie. De wachttijden lopen op tot 6, zelfs 9 maand. Toyota kwam in ons land op de 10de plaats met 15.796 verkochte exemplaren. Dit is een lichte daling met -2.69%. Grootste stijger was BMW met 38.962 vierwielers. Grootste daler was Renault met een verlies van 36.66%.

Meer info? https://www.garage-willems-toyota.be

Toyota mocht ook 100 bestelwagens Pro Ace leveren aan BPost. 

Pro Ace BPost