Topweekend in Beervelde: Flanders Horse Event

Jean Marie
1 reactie(s)
Marlon Modolo Zanotelli in Beervelde

© Bennie Vanderpiete

Het was een topweekend in Beervelde, niet alleen voor paardenliefhebbers. De Grand Prix zondagnamiddag was de afsluiter van een schitterend weekend met kunst, familiedag en de veulenveiling.

Family Day

Zaterdag was er de familienamiddag met animatie. Studio 100 was er dit jaar niet bij. De firma Verisure zorgde mee voor honderden ballonnen, die zaterdag om 17 uur de lucht ingingen met veel stralende kinderen.

Laura en Lotte Blommaert

De zussen uit Lochristi namen deel aan de showclass 0.90 en 1.10 m. Laura werd 11de en 12de met andere paarden. Lotte had pech en viel bij een weigering. Donderdag reden ze ook een wedstrijd.

Annie Gansbeke

In de schaduw van paarden en VIPs stelde Annie Gansbeke uit Destelbergen tentoon. We kennen haar van werk net naast de kerk, ingehuldigd tijdens Ambrosiana. Nu stelde ze vooral schilderijen tentoon maar ook smeedwerk.

Paardensculpturen

Houtbewerking in finesse en kunstwerk staan hier zeer dicht bij elkaar. De looks en zelfs de karaktereigenschappen van dat lievelingpaard vereeuwigt men tropisch hout met Am-art uit Wetteren.  www.am-art.be

Trofeeën

Brecht Martens was ruiter tijdens de vijfdaagse, steltloper  maar ontwierp ook mee de trofeeën voor deze editie met Kletz. Ze werken op jouw maat, smaak en persoonlijkheid. Ze zijn gevestigd in De Spinnerij in Zele en op de site van FHE zegt hij:

 “ Ik ben ook nog aanwezig op diverse evenementen op stelten, zo kom ik nu bijvoorbeeld van Tomorrowland. Vorig jaar liep ik hier op mijn stelten rond en maakte ik zo wat foto’s. Caroline De Rooze had me opgemerkt en gevraagd of we niet konden samenwerken.”

Veulenveiling

Zaterdag warden uiteindelijk 26 veulens geveild voor een total bedrag van 457.000 euro of gemiddeld 18.280 euro. Geen embryo’s dit jaar maar vooral hengsten. Toch was een jonge merrie de duurste van de avond met 35.000 euro. Dochter van Untouchable en Chincin en luisterend naar de naam Romana-k van‘t Kattenheye.

Grand Prix

41 paarden namen deel aan de Grand Prix CSI3 en 12 gingen door naar de barrage. Het was een zeer international gezelschap met heel veel Belgische topruiters. Uiteindelijk was het de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli die met Extra Van Essene niet alleen de snelste tijd neerzette in de finale maar ook de barrage foutloos reed.

Tot volgend jaar!