Toyota erg betrouwbaar

Jean Marie
0 reactie(s)
opendeur Willems Lokeren Toyota

Tekst JMDB - Foto Toyota Belgium

Toyota heeft zich in het laatste onderzoek naar de betrouwbaarheid van auto's van Which? ontpopt tot het toonaangevende mainstream merk. Vanaf vandaag wordt de nieuwe Yaris geïntroduceerd bij garage Willems in Lokeren.

In het ervaringsonderzoek van Which? bij meer dan 47.000 Britse automobilisten, neemt Toyota de tweede plaats in, achter premium zustermerk Lexus. Dit komt tot uiting in maar liefst 19 “beste koop” aanbevelingen van de consumentenorganisatie en dat is de hoogste score van alle merken in het rapport.

Which? schrijft:  “ Auto’s van Toyota zijn niet alleen uiterst betrouwbaar. De nieuwste generatie hybrides heeft nog maar eens de grenzen verlegd op het gebied van brandstofefficiëntie. Dit betekent dat de hoeveelheden klimaat veranderende koolstofdioxide echt bijzonder laag zijn en u geen onaangename verrassingen vindt op uw rekeningafschriften wanneer u ziet hoeveel u opdoet in uw plaatselijk benzinestation.

De nieuwe Yaris

Toyota Yaris 2020

Vanaf vandaag 21 september tot en met 3 oktober 2020 zijn er bij Toyota opendeurdagen, ook op zondag 27 september. De nieuwe Yaris wordt aan lanceringsprijzen aangeboden en er zijn extra voordelen op stockmodellen.

Meer informatie? http://www.garage-willems-toyota.be/

Het is de eerste toepassing van het nieuw GA-B-platform en dat maakt stijl, compactheid, gebruiksgemak, rijplezier en veiligheid mogelijk. Het vierde generatie hybride systeem levert 116 DIN-pk bij een brandstofverbruik vanaf slechts 3,7 l/100 km en een CO2-uitstoot van 85 g/km (WLTP)

De Yaris – gelanceerd in 1999 - wordt gebouwd als ’s werelds veiligste compacte auto met geavanceerde rijhulpsystemen, die standaard geïnstalleerd zijn en is ontworpen en ontwikkeld voor Europese klanten. De productie gebeurt in Valenciennes (Frankrijk).

In het stadsverkeer kan de wagen een groot deel van de tijd emissievrij rijden, net als een Battery Electric Vehicle, zonder dat de accu opgeladen hoeft te worden.

In 2019 werden er zo’n 224.000 stuks verkocht en lag het marktaandeel in het B-segment op 7,6%. De Yaris was goed voor meer dan 22% van de nieuwe auto’s die Toyota verkocht en was daarmee het best verkochte model van de fabrikant in de regio.