Tuindagen op 6-7 en 8 oktober 2023

Jean Marie
0 reactie(s)
Tuindagen Beervelde oktober 2023

Tekst JMDB - Affiche Tuindagen

Het thema wordt Schotland en het was al gepland in 2020 maar toen sloeg Corona toe en ging alles dicht. Parken, landschapstuinen en kastelen zijn er overvloedig in Schotland, maar ook whisky, doedelzakken en Highland Games. Doe mee aan de wedstrijd en ga gratis.

Whisky

whisky tasting © Dylan De Jonge

Het ganse weekend kan je om 11 – 13 en 15 uur whisky proeven op stand 704 maar ook het productieproces, de rijping en de regio’s komen aan bod. De organisatie is in handen van de Garry Maltclub uit Genten het combiticket kost 37 euro.  In de tent voor de villa vind je ook Schotse juwelen. Voor wie geen whisky lust, is er op dat ogenblik ook workshop bloemschikken, te koop als combiticket. Kost 25 euro per persoon of 37 euro voor inkom, workshop en bloemstuk  

Tuindagen Beervelde Schotten  © MP Mullie

Doedelzak

Op zaterdag en zondag telkens van 12.30 tot 13.30 en van 15.30 tot 16.30 uur is er show met 5 doedelzakspelers, 2 drummers en 10 dansers door de Vlaams Caledonische society en& Ghent District Highlanders.

Highland Games

touwtrekken

Op zaterdag en zondag van 11.30 tot 15 uur organiseren de Antwerp Highlanders op de grasvlakte voor de villa (stad 703) demonstraties en worden 7 proeven georganiseerd. Wat dacht je van steenwerpen, hoog gooien, koffers dragen, boomstam gooien, steen leggen, band flippen of touwtrekken?

Demo BBQ

Meester-kok Patrick De Gendt zal op zaterdag en zondag van 15 tot 16 uur een flammküchen demonstreren met gerookte zalm op hooi en honing. Je vindt hem op stand 474 van Steenhouwerij Matthys.

In de kelders van het kasteel kun je ook de kunstwerken van Roger Raveel bezoeken onder begeleiding van een gids. Combiticket kost 27 euro. Mat Natuurpunt kun je ook gaan wandelen (stand 802).

Het Park is toegankelijk van 10 tot 17 uur met gratis parking in de weiden.  Tickets allen online via https://shop.parkvanbeervelde.be/registration/event/tuindagen70

Er zijn natuurlijk nog heel wat standhouders te bezoeken in het Park. En voor wie nu niet komen? Op 11 – 11 en 12 mei 2024 gaat de lente-editie door in het Park. Alle info www.parkvanbeervelde.be – rubriek Tuindagen.

Programma Tuindagen Beervelde oktober 2023

Wedstrijd

We mogen 60 tickets (= 30 duotickets) wegschenken aan wie op deze vraag het juist antwoord doorstuurt naar info@lochristinaar.com uiterlijk op woensdag 27 september 2023.

Hoeveel proeven worden georganiseerd op deze Highland Games? 

                                                                                                     Publi-reportage