Twee boeken bij zomers regenweer

De zomer wil niet echt mee en dan zijn activiteiten binnenshuis belangrijk. Van Eend over Kikker tot knutselen en kliederen

Een boek om te lezen, voor te lezen of een boek om zelf te ontdekken en te construeren? Wat wil je op een regenachtige dag?

De Eend die niet van water hield.

Alle eendjes zwemmen in het water…. Toch? Alleen, Eend is een beetje anders dan alle eendjes. Hij zwemt niet graag in het water. Hij houdt niet van water. Daarom heeft hij een parapluutje, een regenvest en laarsjes aan.

Maar hij heeft geen vriendjes. Tot hij Kikker ontmoet. Kikker houdt wel van water. En toch worden ze vriendjes!

Dan wil Kikker naar huis. Hij vertrekt en laat Eend achter. Wat nu? Verliest Eend terug zijn vriendje?

Vanaf het tweede leerjaar kan je zelf de avonturen van Eend verder lezen.

Met zijn prentenboekendebuut zorgt Steve Small niet alleen voor een goed verhaal, ook de mooie, sprekende en kleurrijke illustraties zijn van zijn hand. Het is een kleurrijk en aantrekkelijk kinderboek met een wijze levensles.

Small Steve. 2021. De eend die niet van water hield. Amsterdam. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Nederlandse vertaling Joukje Akveld. ISBN 978 90 245 9319 4. 34 blz.

Het Kook- Klieder- en Knutselboek voor kinderen van Handmade Charlotte

Wat als je meer wil dan lezen? Met relatief eenvoudig materiaal, zoals papieren borden, wat lijm en verf maak je de prachtigste ontwerpen. Nooit meer zonder inspiratie! Laat de te natte of te warme vakantiedagen maar komen.  Het Kook- Klieder en Knutselboek is een perfect doe-boek om samen met kinderen creatief bezig te zijn.

Rachel Faucett, ook bekend als Handmade Charlotte is een van de 20 meest invloedrijke Pinterest gebruikers. Handmade Charlotte is een populaire knutselblog. In het boek zijn diverse ideeën praktisch uitgewerkt. Keuze uit 60 ideeën van A tot Z. Van Aardbeienplaattaart over Lieve Lama’s en van een Racedorp tot een Zandmolen.

Je hebt wel wat knutselmateriaal of ingrediënten nodig om de ideeën te verwezenlijken. Sommige projecten vragen ook enkele wijze handen maar over het algemeen lukken deze met het nodige materiaal. Met pasta, eieren, bloem, fruit, suiker en een volwassen hulpkok of glitters, lijm, keukenrollen, wiebeloogjes, verf of klei kom je al een heel eind. En voor je het weet ligt je tafel vol snippers, glitters, zie je tevreden gezichtjes en is het avond.

Faucett Rachel. Het kook- klieder- en knutselboek voor kinderen. 2021. Nederlandse Vertaling. Amsterdam. Uitgeverij Luitingh-Suithoff. ISBN 978 90 245 9443 6. 240 blz.

Scroll naar boven