Uitreiking prijzen eco-tuin wedstrijd 2023

Jean Marie
0 reactie(s)
Hilde Van Puyenbroeck Franky Nimmegeers eco tuin Lochristi 2023

Tekst  - Foto JMDB ©

Daarnet werden in Uyttenhove de prijzen uitgereikt van de eco-tuin wedstrijd, georganiseerd door de milieuadviesraad en de gemeente Het was al de zevende editie met deze keer ook 14 nieuwe tuinen. Ook dit jaar was het Zaffelare boven met plaats 1 en 2.

De jurering gebeurde dit jaar eind september. Deelnemers werden vooraf gecontacteerd voor een afspraak. De jury bestond uit 3 leden van de milieuadviesraad, de groenambtenaar en ook de duurzaamheidsambtenaar.

eco tuin wedstrijd Lochristi 2023

Hilde en Franky uit de Oude Veldstraat waren weer eens out standing en mochten 110 euro schenken aan een goed doel, omdat ze al eerder gewonnen hebben. Mia De Vuyst werd mooi tweede en Philippe Vandewalle uit Lochristi vervolledigde het podium. Hij is vooral ook bekend van De Zoeten Hof in Destelbergen - https://www.dezoetenhof.be/ maar was niet aanwezig.

De private tuinen in Vlaanderen tellen meer oppervlakte dan beschermde natuurgebieden en iedereen zou een steentje kunnen bijdragen om wat meer natuur binnen te halen.

Enkele tips

Laat natuur toe in je tuin

Gebruik inheemse plantensoorten

Zorg voor gelaagdheid (vaste planten - struiken - bomen)

Laat wilde kruiden en bloemen toe in je gazon

Beperk de hoeveelheid verharding

Gebruik geen herbiciden en pesticiden

De deelnemers maakten kans op diverse waardebonnen, variërend van 15 tot 110 euro. Wie geen hoofdprijs wegkaapte, kreeg sowieso een mooie troostprijs. Tuinen die voor een eerste maal deelnemen mochten ook een tuinverslagje ontvangen.

Meer info? https://www.lochristi.be/milieu-en-duurzaamheid