Urbanlink in Zaffelare en Lochristi

Volgend jaar starten ze aan het oud klooster in Zaffelare en ook op de hoek van de Stationsstraat met Dorp West heeft Urbanlink grootse bouwplannen.

Kloostertuin Zaffelare

project Kloostertuin Zaffelare oud klooster voorzijde

Het stond al een tijdje te verkommeren en vandalisme was er wel eens schering en inslag. Daar komt binnenkort een einde aan nu de (ver)bouwvergunning is verleend.

Het oudste deel (voormalige school aan de straatkant) dateert van 1867. De nieuwe school ‘De Weg-Wijzer’ is al een tijdje in gebruik. Na een mislukte start in 2014 kon men aan de slag in mei 2016.

project Kloostertuin Zaffelare nieuwbouw

Het woonproject Kloostertuin is gelegen op de voormalige site van de Zusters van Liefde, die tot één van vroegste Gentse Kloosterstichtingen behoort. De site wordt omgevormd tot 49 appartementen in vijf verschillende woonvolumes en 5 eengezinswoningen.

Urbanlink https://urbanlink.be/nl/nieuwbouwprojecten/kloostertuin/

project Kloostertuin Zaffelare oud klooster achterzijde

“Het project is een gemende realisatie tussen verleden en heden.  Het kloostergebouw wordt deels gerestaureerd, alsook worden nieuwe gebouwen ontwikkeld in eigentijdse architectuur. Het nieuwbouwproject telt 5 woonvolumes en biedt ruimte voor een-, twee- en drie slaapkamerappartementen met oppervlaktes van 60 m² tot 137 m² met ruime leef terrassen, alsook woningen met oppervlaktes van 150 m². De site omringt zich in een oase van groen waar bovendien een gehele recreatieve tuinzone is voorzien. Midden in het centrum, maar toch rustig gelegen.”

Alle voorzieningen zijn aanwezig, met centraal gelegen: de grote sporthal ’t Veerleveld, de kleuter- en lagere school “De Weg-Wijzer”, het nieuwe rust- en verzorgingstehuis Exalta, en even verder weg de geklasseerde pastorie en het poortgebouw, waarin het LoS sierteeltmuseum gevestigd is.

Stationsstraat – Dorp West

Hoek Stationsstraat - Dorp West

Ook hier gaat Urbanlink aan de slag en wordt de ganse hoek getransformeerd. Het College gaf begin december een omgevingsvergunning voor dit porject. Er komen onder meer appartementen, een schoonheidssalon en een winkelruimte.

Scroll naar boven