Vaccinatiecentra gaan dicht

Jean Marie
0 reactie(s)
Vaccinatiecentra gaan dicht

Tekst JMDB - Foto Bennie vanderpiete

De vaccinatiecentra in Wetteren en Wachtebeke sluiten binnenkort. In de voorbije maanden zijn meer dan 110.000 inwoners van de gemeenten Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen gevaccineerd.

Met een opkomst van meer dan 90% mensen, die een uitnodiging ontvingen en een vaccinatiegraad van ongeveer 84% doet de regio het beter dan gemiddeld in Vlaanderen.

De komende dagen en weken staan nog enkele prikdagen op het programma. Enerzijds komen de laatste inwoners hun tweede prik halen, anderzijds zijn er meer dan 4.000 mensen met een verminderde immuniteit die een derde prik krijgen.

Op 4 oktober sluit het centrum in de Warande in Wetteren de deuren en op 5 oktober volgt het centrum in Puyenbroeck in Wachtebeke. De daaropvolgende dagen worden de centra afgebroken zodat beide sporthallen vanaf 15 oktober terug normaal kunnen functioneren.

Corona-vaccinatie nog mogelijk?

Het sluiten van de vaccinatiecentra wil niet zeggen dat je geen corona-vaccinatie meer kan ontvangen. Ook nu nog kan je je aanmelden voor een vaccinatie. Voor 18-plussers wordt hiervoor maximaal gerekend op een éénmalige vaccinatie met Johnson & Johnson maar ook voor twee vaccinaties met Pfizer wordt een oplossing voorzien. De eerste prik zal je nog in het vaccinatiecentrum kunnen halen, voor de tweede prik zal een mobiele ploeg ingezet worden naargelang nodig. Op die manier kan de dienstverlening alvast zeker tot eind oktober gegarandeerd blijven en blijven twijfelaars of nieuwe 12-jarigen niet in de kou staan.

Aangezien de logistieke planning van deze laatste vaccinatiedagen een grote uitdaging is, is vrij binnenlopen in het centrum geen mogelijkheid. We vragen om maximaal vooraf je vaccinatie aan te vragen via 0800 988 98 of via https://www.eerstelijnszone.be/inschrijvingsformulier .

Vanaf 1 oktober 2021 is het callcenter enkel te bereiken op weekdagen in de namiddag tussen 13 en 17 uur. Zie www.elzscheldekracht.be