Vaccinatiecentra gaan dicht

De vaccinatiecentra in Wetteren en Wachtebeke sluiten op 14 maart en op 15 maart opent 1 nieuw vaccinatiepunt voor heel de eerstelijnszone Scheldekracht.

Meer dan 72.99% procent van de inwoners zijn geboosterd en de vaccinatiegraad is nu bijna 90%. Zij die nog een covid-vaccinatie nodig hebben, zullen geprikt kunnen worden in het nieuwe vaccinatiepunt vanaf 15 maart.

Momenteel vaccineren ze jongeren van 12 tot en met 17 jaar en mensen met verminderde immuniteit. Zij kunnen hun afspraak zelf inplannen. Het nieuwe vaccinatiepunt komt er in een oude rusthuisafdeling in de Kloosterstraat in Merelbeke, waar nu een testcentrum is.

Het callcenter zal nog tot eind april openblijven. Waar men daarna met eventuele vragen terecht kan, wordt momenteel nog verder uitgewerkt.

Vaccinatiecentra sluiten - © Bennie Vanderpiete

Het vaccinatiepunt in Merelbeke is een perfecte tijdelijke tussenoplossing, terwijl er wordt voorzien om in de toekomst snel te kunnen schakelen als er opnieuw grote aantallen prikken moeten worden gezet. Zo plannen ze samen met de gemeenten en eerstelijnsactoren om in de toekomst eventueel nabij de mensen prikmomenten te voorzien door het inzetten op verschillende (mobiele) vaccinatiepunten verspreid in de zone.

“Graag willen we dit moment aangrijpen om alle betrokkenen nogmaals te bedanken voor de grote inzet het laatste jaar. Zonder al de medewerkers en vrijwilligers in de vaccinatiecentra hadden we dit nooit kunnen waarmaken. Wij laten jullie niet gaan zonder meer. Moest er nog nood zijn aan een opschaling, zijn we er zeker van dat we terug kunnen rekenen op al die bereidwillige handen!

Ook bedanken we alle betrokkenen in de sporthallen en de gemeenten voor hun blijvende inzet het hele jaar door. Daarnaast bedanken wij graag alle gevaccineerde inwoners binnen onze zone. Samen met jullie behaalden we telkens een boven gemiddelde vaccinatiegraad! We mogen met z’n allen trots terugkijken op alle geleverde prestaties in deze twee ongelofelijke vaccinatiecentra het afgelopen jaar. Op naar een volgende fase!” aldus vzw Scheldekracht.

Meer info? www.elzscheldekracht.be

Vaccinatiecentra sluiten - © Bennie Vanderpiete

Scroll naar boven