Vaccinaties in Puyenbroeck gestart

Bennie
2 reactie(s)
Eerste Vaccins Puyenbroeck © Bennie Vanderpiete

Tekst JMDB © Foto's Bennie Vanderpiete

Vandaag - dinsdag 23 februari 2021 om 12.30 uur - zijn in de vaccinatiecentra van Wetteren en Puyenbroeck in Wachtebeke de eerste vaccins tegen het coronavirus toegediend. Zo ging de campagne ook hier officieel van start. Dominiek D’Haene uit Lochristi werd al eerste ingeënt.

Beide centra kregen voor hun eerste drie weken 500 vaccins/week toebedeeld. Daarmee worden vooral eerstelijnsprofessionals gevaccineerd. Een klein aantal dosissen zal gaan naar de medewerkers, die in de centra zullen werken.

De eerstelijnsprofessionals ontvingen vorige woensdag hun uitnodiging per mail, sms en brief. Ze kregen een datum en uur toegewezen voor zowel de eerste als de tweede dosis. In de uitnodiging stond ook vermeld hoe ze die afspraak kunnen bevestigen, verplaatsen of annuleren.

Het centrum in Wachtebeke bevindt zich in de sporthal, Sportcentrum Puyenbroeck, Puidonkdreef 1, 9185 Wachtebeke aan Parking 2 (zwembad).

Vandaag worden normaliter 100 personen ingeënt maar blijkbaar bevestigde niet iedereen, zodat men via de snellijst andere mensen moesten oproepen om langs te komen.

Dominiek D’Haene  (41) uit Lochristi werd als eerste gevaccineerd. Hij is medisch opgeleid in de verpleegkunde, is verantwoordelijke van de dienst 112 in de Koning Albertlaan en ook verbonden aan een hogeschool.

Dominiek werkt verder ook nog mee in de lokale contact- en bronopsporing en deed meteen na de inenting een warme oproep zodat iedereen zich zou laten vaccineren. Beroepshalve werd hij reeds vele malen geconfronteerd met de ellende, die dat virus aanricht en de desastreuse gevolgen ervan.

“ Jammer dat het product van de Oxford University de perceptie mee kreeg van ‘minderwaardig’ terwijl nieuwe cijfers de degelijkheid ervan bewijzen. Doel moet zijn om de druk op het zorgsysteem snel te verlichten. “

Men vaccineert nu op 2 lijnen en aangezien het gaat om Astra Zeneca worden – 55 jarigen ingeënt. Het hangt er nu van af wanneer welke vaccins ter beschikking zijn. Men hoopt binnen een paar weken op volle capaciteit te kunnen inenten. De sporthal is alvast afgehuurd tot eind oktober 2021. Ook van dit vaccin zijn 2 dosissen nodig en de tussenperiode mag schommelen tussen 4 en 12 weken. De werking wordt (volgens de fabrikant) versterkt als de tussentijd langer is. Er is ook altijd een arts aanwezig en vandaag was dat Dokter Coene uit Lochristi.

Meer info? https://www.lochristi.be/Vaccinatiecentrum

Hoe de vaccinatie erloopt kon u hier eerder lezen: 
https://www.lochristinaar.com/nieuws/vaccinatiecentrum-puyenbroeck-bijna...