VALENTIJN – 4 DE LIEFDE eens al luisterend!

Bij Davidsfonds Lochristi grijpen ze terug naar het beproefde recept. Een muziek- en woordprogramma, zoals dat heet. Dirk Meul speurde naar en vond teksten die zich laten kaderen binnen het gegeven Valentijn.

Of Felix Timmermans een Valentijnbeleving zoals we die vandaag kennen voor ogen had, valt te betwijfelen. Maar één zaak is zeker: verliefdheid en hartstocht – al dan niet met een anoniem karakter – waren er al toen hij “De Zeer Schone Uren van Juffrouw Symforosa, Begijntjen” schreef.

4 De Liefde - Davidsfonds - © Bennievdp

Maar ook bij het thema van het programma – VALENTIJN – 4 DE LIEFDE – naadloos aansluitende teksten van onder andere Driek van Wissen, Gerrit Krol, Gerard, Vermeersch en Paul van Vliet, laat Dirk Meul de revue passeren.

Deze verteller, acteur en regisseur weet deze dan ook als geen ander te brengen, leerden zijn vorige interventies. Willen of niet, meegaan in het verhaal zal je tijdens dit literair aperitief.

4 De Liefde - Davidsfonds - © Bennievdp

Muziek is niet alleen het cement dat het geheel verbindt, het laat de voorstelling ook uitstijgen tot een sublieme beleving. En hier zit Willem de Sutter met zijn accordeon ook voor iets tussen. Liedjes zijn er onder meer van Miel Cools, Bob Benny, Willie Nelson, Mama’s Jasje, Elvis Presley, Herman van Veen, Luz Casal en Adele.
Hoe die klinken uit de mond van Jan Boone en Veerle Herremans kan je live meemaken op zondag 13 februari om 10:30u in de Bibliotheek van Lochristi – Koning-Boudewijnlaan 6.

“Valentijn – 4 de liefde” is gratis te beleven voor leden van het Davidsfonds. Niet-leden betalen 5 euro. Achteraf is er een drankje voor alle aanwezigen.
Reserveren doe je via janboone@telenet.be

Fotoreeks

Lochristinaar.com mocht de try-out in het sierteelmusem bijwonen en nam alvast enkele sfeerbeelden. Veel kijkplezier. (Klikken op onderstaande foto om de reeks te openen). 

 

 

Scroll naar boven