Vastgoedsector herdefinieert het landschap

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Vastgoedsector herdefinieert het landschap

Tekst - Foto Evarist Ganzelever

Gelegen in een zeer rustige straat, maar toch in de nabijheid van de dorpskern. Ideaal voor wie tot rust wil komen. Je moet al vijftig jaar op Mars hebben doorgebracht om niet te weten dat de woningen er op elkaars tenen staan!

Om het bovenstaande verkoopargumentatie hard te maken, gooit de makelaar er nog een foto van de tuin tegenaan. Het lukt hem zelfs niet de drie aanpalende huizen, die met al het zonlicht gaan lopen, uit de lens te krijgen. Hoe kun je daar nu tot rust komen? Denkt de immobiliënsector nu echt dat we debielen zijn of is mijn definitie van rust gedateerd? Een topligging mét agrarisch uitzicht is er dan eentje dichtbij alle voorzieningen, zoals winkels, openbaar vervoer en scholen. Een nooit stilvallende verkeersstroom aan je voordeur en met achteraan uitzicht op een maïsakker die er een hele winter dood bijligt.

Als je het lang genoeg blijft herhalen gaan we uiteindelijk kunstgras als een oase van rust aanvoelen. Woorden als 'een echte aanrader, interessante locatie, gezellige achtertuin...'.

Makelaarsjargon in opbod, de vraagprijs van het bewierookte vastgoed volgt gestaag.