Vergunning padel Beervelde geweigerd

De 8 padelterreinen waarvan 3 overdekt met sanitair en kantine, die door Tombo Tor werden aangevraagd, komen er voorlopig niet. De sportinfrastructuur zou gebouwd worden langs de Rivierstraat 57A in Beervelde, waar nu de surfclub WVG en hondenclub Sirius gevestigd zijn.

Tijdens de looptijd van het openbaar onderzoek in de zomer van 2021 werden de voorbereidende werken na protest stilgelegd door de gemeente, omdat ze te uitgebreid en nog niet vergund waren.

Uiteindelijk verleende het college van burgemeester en schepenen op 17 september 2021 een omgevingsvergunning onder voorwaarden. Vier omwonenden gingen eind oktober 2021 evenwel in beroep bij de Bestendige Deputatie en kregen begin maart 2022 gelijk. De omgevingsvergunning wordt geweigerd.

Er waren enkele voorwaardelijk gunstige adviezen maar de milieudienst bracht een negatief advies uit. Het ruim aanbod parkeerplaatsen (74) en de te beperkte groenvoorzieningen waren hierbij bepalend. De site wordt bijna volledig waterdoorlatend verhard. De locatie is ook niet echt kernversterkend omdat de afstand tot het centrum groot is, er geen bussen passeren en het station niet nabij is.

padel Beervelde Rivierstraat surfput

Ook het ontbreken van een geluidstudie om geluidshinder te beoordelen was mede factor voor de weigering, al werd die later toegevoegd. Er werd ook nog een verkeerstelling uitgevoerd, waaruit zou blijken dat de vervoersbewegingen richting de padelclub verwaarloosbaar zijn.

De aanvrager moet nu ofwel helemaal opnieuw beginnen ofwel naar de Raad van Vergunningsbetwistingen stappen. Bij een nieuwe aanvraag is de weg misschien even lang? Het is dan ook koffiedik kijken of er nog dit jaar kan gestart worden met dit derde terrein voor padelliefhebbers in Lochristi.

Scroll naar boven