VROB blaast kaarsjes uit - 3 gratis optredens

Bennie
1 reactie(s)
VROB - 6 jaar - Lochristinaar

Tekst Bennie Vanderpiete © Titelfoto Annie Spratt/Unsplash

Evenementenradio VROB is jarig en daar hoort een feestelijk weekend bij. Voor de gelegenheid zenden ze vanaf vrijdag uit vanop het Speurdonkhofbij… de jarige Arnold Van Imschoot. Iedereen welkom voor 3 optredens en een aperitiefmoment.

Na een jarenlange pauze begon VROB in augustus 2015 aan zijn tweede jeugd. De zender werd toen - n.a.v. LoPlage - nieuw leven ingeblazen als evenementenradio.
Het was de bedoeling om vorige zomer die 5de verjaardag te vieren, maar corona gooide roet in het eten. Dus werden de feestelijkheden een jaartje uitgesteld. En er zijn meerdere redenen om te feesten. VROB zag 40 jaar geleden het levenslicht en vierde deze zomer de 6de verjaardag van zijn doorstart.

VROB 6 jaar - Lochristinaar © Bennie Vanderpiete

Arnold Van Imschoot – die u kent van slaap- en beddenwinkel Sleeplife - mag bovendien 65 kaarsjes uitblazen. Daarom zendt de Lootse evenementenzender komend weekend uit vanop Arnolds Speurdonkhof met een aangepast – en vooral muzikaal – feestprogramma met 3 gratis evenementen waarop iedereen van harte uitgenodigd is.    

VROB 6 jaar - Lochristinaar © Bennie Vanderpiete

Turtle Wex op vrijdagavond

Jan, Jeroen en Krist traden al zo’n 20 jaren samen op bij speciale gelegenheden. Een vijftal jaren terug vervoegde Tom de band. Tom en Jan kenden elkaar doordat hun bands (Soma en No Logic) in hetzelfde circuit optraden. Drie van de bandleden hadden landschildpadden en dus werd er gekozen voor “Turtle Wex” als groepsnaam. Ondertussen stopte Krist en gaat Turtle Wex als trio door.
Samen brengen ze nu covers van songs die ze zelf graag horen. Zowel nummers uit de jaren 70 als songs uit de 90’s. Maar even goed eens een actuele hit. Ze houden het vooral bij Engelstalig werk, maar durven al eens verrassen met een Nederlandstalig of Frans nummers. Turtle Wex was in 2017 en 2018 al eens te zien tijdens de woonkamerconcerten van VROB.
Het optreden van Turtle Wex in Speurdonk is gratis. Deuren openen om 19 uur en om 20 uur begint de band eraan. Muzikaal genieten met een hapje en een drankje.

VROB 6 jaar - Lochristinaar © Bennie Vanderpiete

“Op de aperitief” met… een aperitief

Uiteraard wordt er ook eens geklonken op de jarigen. En dat gebeurt op zondag 26 september om 11 uur. Ook hier is iedereen welkom en tijdens de live-uitzending van het programma “Op de aperitief” is er het muzikaal intermezzo van jeugdig talent Silke Groenier.

VROB 6 jaar - Lochristinaar © Bennie Vanderpiete

Ritchie Paris

Tot slot is er zondag het optreden van Ritchie Paris. Deze Vlaamse zanger nam in 1986 voor het eerst deel aan een zangwedstijd. Na zijn deelname aan de VTM Soundmixshow in 1998, kwam zijn muzikale carrière in een stroomversnelling. Sindsdien is hij freelancezanger voor diverse orkesten en treedt sinds een 9-tal jaren ook solo op met de pianist van Willy Somers. In 2007 nam hij een – eerste - eigen single op. Ritchie Paris geeft er vanaf 16 uur een lap op.

VROB in een notedop

Evenementenradio VROB is komend weekend te beluisteren van vrijdag 16 uur tot zondag 20 uur op de FM-band (97,2 MHz) of online (www.vrob.be). Iedereen is welkom voor de optredens en het aperitiefmoment (Speurdonkhoeve, Busstraat 11 in Zaffelare).
De programmatie van de Lootse zender wordt voor komend weekend lichtjes aangepast. De 3 optredens zullen live uitgezonden worden. Er zullen geen praatgasten zijn bij TBC, maar op zaterdag en zondag omstreeks 16 uur kan u wel de nieuwe “Chroniqueur” van Evarist Ganzelever horen. En op zondag omstreeks 12 uur komt Claudine van Lochristinaar.com haar keuze voor de “Music on Sundays” toelichten.