VROB Large sluit af in schoonheid met Chris Corn en Biezebaaze

Bennie
0 reactie(s)
VROB Large 2022 - Verslag - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Chris Corn op zaterdagavond en Biezebaaze op zondagavond zorgden voor (een muzikaal) vuurwerk in het Speurdonkhof. Zo kon 2022 toch feestelijk beginnen voor evenementenradio VROB.

2 Optredens

15 dagen VROB Large zijn voorbij. Er waren initieel heel wat optredens gepland maar die moesten omwille van de coronamaatregelen geschrapt worden. Doordat de raad van State tijdens de eindejaarsperiode de sluiting  van de cultuursector schorste, kreeg evenementenradio VROB toch nog de toestemming om een paar concerten te organiseren in het Speurdonkhof. Weliswaar onder strikte voorwaarden, die nauwgezet nageleefd werden. Zo werd o.m. de luchtkwaliteit gemonitord met een CO2- meter en mochten er maximum 40 bezoekers aanwezig zijn. Zij moesten vooraf een plaatsje reserveren, over een CST beschikken en mochten enkel aan tafel hun mondmasker afzetten.

VROB Large 2022 - Verslag - © Bennie Vanderpiete

Chris Corn op zaterdagavond

Dat er zaterdagavond geen vrije stoeltjes meer zouden zijn voor het optreden van Chris Corn was uiteraard geen verrassing. Het eerste deel van zijn set bestond uit rustige, emotionele nummers. Dikwijls minder bekend, maar daarom niet minder mooi. Openen deed Christophe met “After the Fall” van Elvis Costello waarna “Liefde van Later” volgde. Herman Van Veens versie van “La Chanson des vieux amants” van Jacques Brel is misschien nog beter dan het origineel. Tijdens “Don’t give up the Fight” van Racoon, een nummer dat Christophe opdroeg aan zijn overleden zus, kreeg hij het dan zelf even moeilijk.

Het tweede deel bevatte bekender werk. Na “Space Oddity” was het tijd om mee te zingen met “Perfect” van Ed Sheeran. Maar ook de twee klassiekers, “Unchained Melody” en “Crazy”, waarmee het tweede luik afgesloten werd konden op veel bijval rekenen.  

VROB Large 2022 - Verslag - © Bennie Vanderpiete

Na de pauze dan een hele resem hits. Van “I Feel Fine” (Beatles) tot “I’m still standing” (Elton John). Maar ook Adèle (“Rolling in the Deep”), Billy Joel (“She’s Always A Women to Me”) en Mumford and Sons (“Little Lion Man”)  passeerden de revue. Om daarna te eindigen met een ingetogen versie van ”Feest” van The Scène. Een nummer dat Christophe leerde kennen door zijn moeder die zaterdag ook aanwezig was. Het was een pakkende afsluiter van een muzikale avond die een beetje als een feest aanvoelde.

VROB Large 2022 - Verslag - © Bennie Vanderpiete

Biezebaaze zorgt voor orgelpunt

Dat ook Biezebaaze trouwe aanhangers heeft bleek dan weer op zondagavond. Een groot deel van de stoeltjes werden ingenomen door fans uit de Gentse rand. De band rond frontman Kurt Burgelman maakte onlangs een doorstart met Wim Bartholomeus en Peter De Bosschere en bewees zondagavond dat ze terug springlevend is. Ook hun optreden bestond uit 3 delen en werd live uitgezonden door evenementenradio VROB. Een avondje Biezebaaze is niet enkel een hele rits steengoede (voornamelijk Bluesrock) nummers in het Gents. Het is voortdurend lachen geblazen met de grappige bindteksten en de “stoute muile” van frontman Kurt Burgelman.
Maar in hun liedjes houdt de band de maatschappij dikwijls een spiegel voor of legt ze de ziel van de samenleving bloot.

VROB Large 2022 - Verslag - © Bennie Vanderpiete

Eigen nummers werden afgewisseld met covers van bekende nummers in het Gents. Op de tonen van “My name is Luca” (Suzanne Vega) weerklonk “Ik hiete Mathias”, een song over burgemeester Mathias De Clercq. In de meezinger “Toile isolant” herkende iedereen de monsterhit “YMCA”. En nadat Kurt Burgelman aankondigde dat hij blij was dat hij ooit een liedje in het Gents geschreven had dat nadien een hitje in het Engels werd, zette hij “Maan goeste” in op de muziek van “My Way”. Na “maanen hond (die es een uuge kwaat)” werd “Loetsebollekezoetse” nog eens stevig meegezongen door het voltallige publiek. Biezebaaze was een schot in de roos!

VROB Large 2022 - Verslag - © Bennie Vanderpiete

2 schitterende optredens als afsluter van 15 dagen lokale radio.  Een applaus, niet enkel voor het team van VROB, maar ook voor gastheer Arnold en gastvrouw Annick van het Speurdonkhof.
VROB Large begon – door de coronamaatregelen – in mineur, maar eindigde in majeur.

 

FOTOREEKS CHRIS CORN EN BIEZEBAAZE
(Klikken op foto om de reeks te openen)

VIDEO CHRIS CORN @ VROB Large

VIDEO BIEZEBAAZE @ VROB Large