VROB met een wereldkampioene, een schepen, NEOS en heel wat “cultuurlaureaten”

Ook tijdens de zomerperiode gaat evenementenradio VROB op antenne, telkens tijdens het laatste weekend van de maand. Deze keer met veel aandacht voor de cultuurlaureaat 2023. Maar ook een vooruitblik op Ambrosiana en een fijne babbel met Aline Van Wassenhove. NEOS komt dan weer ontbijten bij Geert.

Geen echt zomerweer dit weekend en dus is er tijd om 2 dagen te luisteren naar de lokale radio. De mobiele studiowagen van VROB staat al een tijdje niet meer op de parking van AD Delhaize. Er wordt sinds begin dit jaar uitgezonden vanop de parking van het winkelcomplex aan de Antwerpsesteenweg 98, in de schaduw van Pizza Hut.

De ochtendshow met Geert

Morgenvroeg is, van 9 tot 10 uur, Geert Bonne uw gastheer op de radio. In “Ontbijten met Geert” overloopt hij de evenementenkalender van Lochristi. Bovendien ontvangt hij, voor de rubriek “Vereniging in de kijker”, deze keer Johny De Waele van NEOS. Dat levert niet alleen een gezellige babbel op maar Johny mag ook een aantal plaatjes kiezen. Verder ontvangt Geert ook Luke Albert Jr. die zijn nieuwe single komt voorstellen.

Aline - Amaranthe - © Thomas Van Caeneghem

TBC op zaterdag en zondag 

Op zaterdag- en zondagnamiddag – telkens vanaf 15 presenteert Dirk Vanluchene “TBC”. Morgen, zaterdag, opent Dirk zijn uurtje met Wout Schepens. Het programma van Dirk staat komend weekend bijna volledig in het teken van de cultuurlaureaat 2023. Dirk krijgt een aantal van de genomineerden voor de micro om zich voor te stellen en een aantal plaatjes te kiezen. Wout Schepens en Lies Lambrecht mogen zaterdag de spits afbijten. Net voor het nieuws van 16 uur presenteert Evarist in “De Chroniqueur” terug zijn eigenzinnig overzicht van de lokale gebeurtenissen van de voorbije maand.

Op zondag is TBC er van 15 tot 17 uur en praat Dirk met Aline Van Wassenhove. De Lootse sopraan Aline werd recent met het dameskoor Amaranthe wereldkampioen in de categorie Vrouwelijke kamerkoren.  Daarna komen terug enkele genomineerden aan bod met Geert Van Rysseghem, Celine Raman en Darius Van de Velde. Omstreeks 16 uur kan u dan nog eens “De Chroniqueur” beluisteren.

Op de aperitief

Radiovrouw Nicky krijgt zondag – tussen 11 en 13 uur – Frederic Droesbeke op de aperitief. Hij komt vertellen over Ambrosiana. De tweede editie van dit bloemenfestival krijgt “Ons dorp, de toekomst” als centraal thema en vindt op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2023 plaats.

Net na het middagnieuws, is er de “Music on Sundays”. Sofie De Coninck van Lochristinaar komt haar – verrassende – keuze toelichten. 
Evenementenradio VROB, uw lokale radio voor een wisselvallig weekend. Vanaf deze namiddag 16 uur tot zondagavond 20 uur op www.VROB.be of via de FM-band op 97,2 MHz. Volgende maand zendt VROB vanop het bloemenfestival Ambrosiana.

(Foto's © Cultuurdienst Lochristi, NEOS, THomas Van Caeneghem, Bennie Vanderpiete)

Scroll naar boven