VROB XL: nu uw verzoeknummer aanvragen voor een socioculturele vereniging!

Bennie
0 reactie(s)
VROB XL - Sociocult - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

VROB XL is bijna halfweg. Het voorbije weekend mochten de jeugdverenigingen zélf radio maken. Vanaf morgen is het aan de socioculturele organisaties. Iedereen kan – mits een kleine gift – nog plaatjes aanvragen en zo de verenigingen steunen.
   
4 weekends met verenigingen

Evenementenradio VROB geeft (in samenwerking met de gemeente) de verenigingen van Lochristi 4 weekends lang de kans om hun kas te spijzen door verzoeknummers te draaien. Vorig weekend was het aan de jeugdverenigingen. Een erg leuk gegeven dat – al bij al – goed verliep. Vanaf morgen is het dan de beurt aan de socioculturele verenigingen en organisaties.

VROB XL - Sociocult - © Bennie Vanderpiete

De sportverenigingen draaien op hun beurt verzoeknummers van vrijdag 18 t/m zondag 20 juni. Het weekend van 25 t/m 27 juni brengt evenementenradio VROB dan zijn gebruikelijke programmatie waarbij ook “liedjes op aanvraag” gespeeld worden om zo zelf wat geld in het laatje te krijgen. 
Sportverenigingen die nog willen deelnemen, kunnen zich nog steeds inschrijven via http://vereniging.vrob.be/

VROB XL - Sociocult - © Bennie Vanderpiete

Dit weekend 9 socioculturele verenigingen en... een mooi gebaar

Morgen (vrijdag), om 16 uur wordt het "VROB XL - socioculturele weekend" op gang geschoten i.s.m. de cultuurdienst. 9 verenigingen besloten om dit weekend “on air” te gaan. NEOS Lochristi bijt om 17 uur de spits af. 2 uurtjes later neemt Kunstacademie Ter Beuken (vestiging Lochristi) plaats achter de micro.
5 verenigingen vroegen om zaterdag op antenne te kunnen gaan. Ferm Zaffelare begint om 9 uur met een uurtje ochtendradio. Vtb Kultuur neemt om 10 uur de fakkel over en op het middaguur is het dan de beurt aan toneelvereniging LUDIO. Vanaf 14 uur geeft de Muziekschool Lochristi er een lap op. Filmclub Spotlight gaat om 16 uur in de ether en sluit de namiddagprogrammatie dan af.  
Op zondag draait CuZa (Cultuur Zaffelare) dan “plaatjes op aanvraag” vanaf 12 uur. OKRA Lochristi sluit de rij om 17uur.
De kunstacademie Ter Beuken (vestiging Lochristi) besliste om de opbrengst van hun deelname aan MOK vzw te schenken. Een mooi gebaar!

Plaatje aanvragen?

Wie graag een nummer aanvraagt om zo zijn favoriete vereniging te steunen, kan dit nu nog doen via http://plaatje.vrob.be/ (of via de QR-code). Op het online formulier vul je niet enkel je naam en je gsm-nummer in, je geeft ook aan welk plaatje je graag zou horen, welke vereniging je wil steunen en hoeveel je hiervoor doneert (met een minimum van 1€). De betaling van dat bedrag gebeurt dan via Payconiq. Met de medewerking van KBC Lochristi zullen de gestorte bedragen integraal uitbetaald worden aan de verenigingen. Er is ook de mogelijkheid om een nummer aan te vragen voor alle verenigingen samen. Het bedrag dat op die manier ingezameld wordt, zal dan ook eerlijk verdeeld worden tussen alle deelnemende verenigingen. Het is dus ook aan de verenigingen om zelf promotie te maken voor hun uurtjes radio. Toneelvereniging Ludio nam alvast het voortouw.

VROB XL - Sociocult - © Ludio

Het “radioweekend van de socio-culturele verenigingen” bij VROB start morgen om 16 uur en loopt tot zondag om 20 uur. Luisteren kan op 97,2 MHz of via het internet op www.vrob.be . Tussen de programma’s met verzoeknummers zal er non-stop muziek gedraaid worden. De mobiele studiowagen van de evenementenzender staat op de parking achter het gemeentehuis. Er zal coronaproof gewerkt worden en per vereniging zullen maximaal 2 presentatoren toegang hebben. Publiek wordt niet toegelaten.
Veel luisterplezier.
 

(Foto's © Bennie Vanderpiete & Ludio)