WALIS – vuurdoop in de Minardschouwburg

De kop is eraf voor Walis, de nieuwe band met Christophe Versaevel. Publiek was weliswaar niet toegelaten, maar hun eerste 2 optredens kon je online bekijken. Lochristinaar.com was erbij in de Minardschouwburg.  
 
Wordt 2021 het jaar van Christophe Versaevel?” titelden we begin februari nog. En niet zonder reden. Dit jaar is hij niet enkel te zien in “The Voice van Vlaanderen”, maar hij pakt ook uit met heel wat nieuwe muzikale projecten.
Daar is zijn nieuwe band Walis er één van. Christophe speelt er samen met Bart Mareen (o.m. Biezebaaze en Partie Party), Peter De Bosschere (speelde met An Pierlé, Derek and The Dirt, Mydonna en De Faute Bendt) en Pierre Lemmens (o.m. Nie Neute, Chez Kid en The Michael Jackson Tribute band).  

Walis @ Minard - © Bennie Vanderpiete
Het was hun bedoeling om in maart ’20 al met de band naar buiten te komen. Tijdens de zomervakantie waren er dan een 7-tal optredens voorzien, o.m. tijdens de Gentse Feesten. Dat kon allemaal niet doorgaan t.g.v. coronapandemie. Gedurende een aantal maanden was zelfs samen repeteren onmogelijk. Maar nadien namen de 4 bandleden de draad terug op en werkten aan de uitbreiding van hun repertoire. 

Dankzij het departement Cultuur, Jeugd en Media kon Walis nu 2 maal optreden op schitterende locaties. Weliswaar zonder publiek maar hun eerste “Where Elephants meet Poppies” concerten waren online te bekijken en werden ook opgenomen.

Walis @ Minard - © Bennie Vanderpiete

Vorige week, 18 maart was er de livestream van hun optreden in cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo. Gisterenavond volgde dan het concert in de Minardschouwburg in Gent. De vrienden, kennissen en fans hadden er lang op moeten wachten, maar nu konden ze eindelijk genieten van de uptempo brexitfolk muziek van Walis. Twee avonden, met een hele rits uitstekende covers.

Zeven nummers speelde Walis in de oudste schouwburg van Gent. Openen deden ze met “An end has a start” (Editors) gevolgd door “Veronica” (Elvis Costello). Na “I will wait” (Mumford& Sons) volgde “Agape” (Bear’s Den), het nummer dat Christophe ook zong tijdens de Blind Auditions van “The Voice”. Een hit van Crowded House mocht uiteraard niet ontbreken en dat werd “Fall at your feet”. ”Nothing ever happens” (Del Amitri) en “Make it with chu” (Queens of the Stone Age) waren 2 mooie afsluiters van een performance die goed een half uur duurde. Een steengoed optreden dat Walis voor de gelegenheid afwerkte met de rug naar de oude zaal. Een mooier decor was nauwelijks denkbaar voor hun debuut.  

Walis @ Minard - © Bennie Vanderpiete

Lochristinaar.com mocht exclusief het concert in “De Minard” bijwonen. En zo krijgt u vandaag niet enkel de video-opname van het optreden maar ook een fotoalbum van deze gedenkwaardige avond. Hopelijk mogen we binnen afzienbare tijd genieten van een tweede optreden van Walis op deze schitterende locatie, maar dan mét publiek.  
 

Fotoreeks Walis @ Minardschouwburg
(Klikken op onderstaande foto om het album te openen)

 

Opname optreden Walis

Walis @ Minardschouwburg

Geplaatst door Lochristinaar.com op Donderdag 25 maart 2021

 

 

 

Scroll naar boven