Walis zorgt voor feestgevoel op Veerleplein

Dit jaar opvallend weinig “Lootse bands” op de Gentse Feesten. Polly & The Fathers of Intention en Slippery People traden eerder deze week al op. Gisteren dag 7 van de Gentse Feesten, met het tweede optreden van Walis, deze keer op het Veerleplein.

Burgelman Veerleplein 2023

Burgelman

Het was behoorlijk druk op de Gentse Feesten op de vooravond van de Nationale Feestdag. Ook op het Veerleplein kon je vanaf 19 uur op de koppen lopen. Daar trad Kurt Burgelman op. “De beste van de hele Gentse Feesten” aldus een Lootse medeburger. Het mag gezegd, het dak ging eraf op het Veerleplein. En dat was niet enkel de verdienste van Kurt. Want in tegenstelling tot wat in het programmaboekje stond, trad hij niet solo op. Ook Peter De Bosschere en Wim Bartholomeus – 2 van de 3 andere bandleden van Biezebaaze – waren mee op het podium gekropen.

Walis @ Gentse feesten 2023 - Veerleplein

Walis

Om 21 uur was het dan aan Walis om het beste van zichzelf te geven. Naast een heel deel Lootse muziekliefhebbers waren het vooral de trouwe fans van de band die de zone voor het podium bevolkten. Maar ook in de tent waren er nauwelijks nog vrije stoeltjes.

Openen deed Walis met “Agapa” (Bear’s Den), het nummer dat Christophe Versaevel destijds ook zong tijdens de Blind Auditions van “The Voice”. Waarna “An end has a start” (Editors), “Veronica” (Elvis Costello) en “I will wait” (Mumford& Sons) volgden. Dat waren ook de eerste 4 nummers die Walis in maart 2021 speelde tijdens hun vuurdoop in de Minard schouwburg (Hier klikken voor verslag).

Walis @ Gentse feesten 2023 - Veerleplein

In 2 jaar tijd groeide de band – met Bart Mareen (bas), Mathieu Verfaillie (drums) en Pierre Lemmens (toetsen) naast frontman Christophe Versaevel – uit tot een vaste waarde op de Gentse Feesten. Niet verwonderlijk met 4 steengoede muzikanten die niet voor de hand liggende folkrock covers brengen.  

“Little Lion Man” (Mumford & Sons) en “Hoy Hey” (The Lumineers), luid meegezongen en geklapt door het talrijke publiek, waren schitterende afsluiters van een optreden dat zowat anderhalf uur duurde. De sfeer zat er goed in op het Veerleplein. Veel mooier kan de aanloop naar een nationale feestdag niet zijn. 

Walis @ Gentse feesten 2023 - Veerleplein

Nog meer Lochristi

Vandaag treedt Semper Pie om 14 uur op en is de Korenmarkt “The place tot be”. Deze avond – en ook morgenavond – zorgt Brass Party nog voor sfeer in de Bibliotheekstraat en de Belfortstraat. Op de slotavond – zondag 23 juli om 19.20 uur – kan u Walis nog eens aan het werk zien op de Groentenmarkt.

Fotoreeks
(Klikken op FB-logo om de reeks te openen).
 

 

Scroll naar boven