Wat met de Sint-Niklaaskring Dekenijstraat?

Jean Marie
1 reactie(s)
De Kring Lochristi

© Tekst JMDB - Foto's Bennie 

Het bestuur van vzw Reinaert denkt na over de toekomst van De Kring in de Dekenijstraat en doet dat graag samen met de bewoners. Op maandag 29 april om 20 uur is er hierover een vergadering in De Kring zelf (Dekenijstraat 12)

“ Ongetwijfeld zien jullie de werken op de site Lodejo opschieten. Dat betekent dat het jeugdhuis binnen afzienbare tijd de gebouwen van de Sint-Niklaaskring zal verlaten. De raad van bestuur heeft de koppen bij elkaar gestoken om te zien wat er daarna met de kring kan gebeuren. De restauratie van het huidige gebouw is financieel niet mogelijk. Het enige wat kan is in zee gaan met een projectontwikkelaar en een nieuwbouw zetten, waarvan een deel ter beschikking komt van de vzw. Maar dan moet deze goed weten wat wij samen willen. “

De Kring Lochristi

Sfeervelde in Beervelde en Hermeline in Hijfte vullen al veel in maar de vraag is of Lochristi nood heeft aan een zaal van 100-150 personen?

De Kring Lochristi

Daarom willen ze samen met geïnteresseerden over een aantal vragen van gedachte wisselen. Welke capaciteit hebben jullie op het oog? Voor welke activiteiten willen jullie het zaaltje gebruiken, rekening houdend met appartementen erboven.? Hoeveel activiteiten schikken jullie te organiseren? Willen jullie meehelpen in de exploitatie van het zaaltje? Willen jullie meewerken aan financiële activiteiten om de exploitatie draaiende te houden?

Het bestuur van de vzw - Bjorn, Chris, Dirk, Erwin, Peter, Rob – nodigt u uit. Zie https://vzw-reinaert.be/