Werken “Residentie Feestpaleis” gestart

Bennie
0 reactie(s)
Wooncomplex Feestpaleis beervelde

© Tekst Bennie Vanderpiete - Titelfoto 3dvis

Begin 2019 werd bekendgemaakt dat het Feestpaleis – samen met de gronden ernaast - zou omgevormd worden tot een woonzone met een commerciële ruimte. Gisteren werd gestart met de afbraakwerken.

In 2018 werd het Feestpaleis verkocht samen met de aanpalende gronden en de parking aan de Beerveldsebaan. In een ministerieel besluit werd begin 2019 de volledige bescherming van het complex opgeheven. Toen werd ook bekend gemaakt dat de feesttempel en zijn omgeving zouden worden omgetoverd tot een woonproject met 25 appartementen en een commerciële ruimte.

Het project

Peter Vermeulen en zijn firma Con-struct - https://www.con-struct.be/ - namen toen architect a154 onder de arm om het project uit te werken. Het was Veerle, de echtgenote van Peter, die aandrong dat de voorgevel van het Feestpaleis moest behouden blijven en in ere dient hersteld. De rest van het gebouw, wordt met respect voor het pand en de nog aanwezige erfgoedwaarden omgevormd tot 15 unieke woongelegenheden en een handelsruimte. Aansluitend komt in de Toleindestraat een nieuwbouw met 10 appartementen. De nieuwbouwappartementen en de appartementen van het Feestpaleis delen een binnenruimte met heel wat parkeermogelijkheden. Met de natuurlijke afwerking en enkele privétuintjes vormt deze zone een mooie groene buffer.  Een woonproject in de dorpskern van Beervelde, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein en bus) en vlak bij de E17, E40 en R4.

Aanvang van de werkzaamheden

Sinds begin februari is de omgevingsvergunning er voor het project. Na de verplichte periode van aanplakking, kon gisteren gestart worden met de afbraakwerken. Lochristinaar ging met Peter Vermeulen ter plaatse.

De ruimte binnen in het Feestpaleis werd eerder al ontmanteld” aldus Peter Vermeulen. “Nu kunnen we dus beginnen we met de afbraakwerken buiten. Eerst het gedeelte dat bijgebouwd werd aan het oorspronkelijke Feestpaleis. Volgende week zullen we dan de woning aan de Bennesteeg slopen."

De verbouwingen in het oorspronkelijke Feestpaleis gaan binnenkort van start. Daarna starten we dan ook, uiterlijk deze zomer, met het nieuwbouwgedeelte. We plannen dat alle wooneenheden eind 2021 afgewerkt zullen zijn. De verkoop gebeurt via Lo-Immo. Er is heel wat interesse, op dit moment is al zo’n 30% verkocht en er zijn ook nog een handvol opties lopende. “

Aan de kant van de Beerveldse Baan - op de vroegere parking - zal Con-struct een 8-tal BEN-woningen (Bijna Energie Neutraal) bouwen. Ook daar werd de bouwzone al voorbereid.

”Maar hier moeten eerst nog werken te gebeuren aan de Proximus-cabine en dient het archeologisch onderzoek uitgevoerd. We hopen om hier na het bouwverlof te kunnen starten met de werkzaamheden” licht Peter toe.  

Con-struct engageerde 3dvis (Danny Sey) voor de visualisaties van het project. Wie al eens een virtueel bezoekje wil brengen aan de binnenruimte van “Residentie Feestpaleis” kan dit via volgende link: https://www.3dvis.eu/feestpaleis/

(Afbeeldingen © Bennie Vanderpiete en 3dvis via Con-struct)