Zondag kerstmarkt in Lochristi met de Kerstman, optredens, een laserprojectie en 75 kraampjes!

Zondag 17 december is er terug de traditionele kerstmarkt in het centrum van Lochristi, maar deze keer nog een pak groter dan vorig jaar. Er zijn opnieuw optredens op de podiumwagen en in de kerk waar ook het kaarsjestapijt zal gelegd worden. Nieuw is een lichtspektakel op de kopzijde van de Sint-Niklaaskerk.

Kerstmarkt Lochristi - aankondiging - © Bennie Vanderpiete75 standhouders

Vorig jaar nam vzw Flobine – met de medewerking van Rotary Laarne-Lochrsti – het initiatief om de kerstmarkt nieuw leven in te blazen. Er heerste een zeer gezellige drukte bij de ca 40 kraampjes en er waren heel wat sfeervolle optredens. Na de succesvolle heropstart vorig jaar is er zondag opnieuw een kerstmarkt en die zal aanzienlijk groter zijn.
Kerstmarkt Lochristi - aankondiging - © Bennie Vanderpiete
Dit jaar zullen er kraampjes staan vanaf de ingang van EDUGO tot aan het terras van de Reinaert. Op de strook vanaf dat terras tot aan het kruispunt met de Dekenijstraat komen er dan enkele kermisattracties, denk maar aan een paardenmolen en een kraampje waar je eendjes kan vissen. In de Dekenijstraat, vanaf het kruispunt met de N70 tot aan de parking, komen er ook kraampjes” licht Joris Serlippens toe aan Lochristinaar.com.
Kerstmarkt Lochristi - aankondiging - © Bennie Vanderpiete“In het totaal hebben we maar liefst 75 standhouders. Dat is bijna het dubbele van vorig jaar. Daarvan zijn er een 15-tal standjes die eten en/of drinken zullen aanbieden. Naast de klassiekers als Glühwein, jenever, hamburgers of twisted patatoes zal je een heel divers aanbod ontdekken op de kerstmarkt. Van handgemaakte kerstkaartjes tot dekbedovertrekken, van mutsen en sjaals tot kaarsen, van lederwaren tot houten accessoires. Ook Pieter Waldack – tientallen jaren de drijvende kracht achter de kerstmarkt -zal aanwezig zijn met Spaanse producten”.
Kerstmarkt Lochristi - aankondiging - © Bennie Vanderpiete
Optredens

Evenementenradio VROB zorgt opnieuw voor de muzikale omkadering van de kerstmarkt. Hun studiowagen zal opgesteld staan op de parking tussen de Dekenijwoning en de politie. Daar zal ook de podiumwagen staan waar de optredens zullen plaatsvinden. Darius_ (de artiestennaam van Darius Van de Velde) treedt er om 15.30 uur op. Om 17 uur wordt het dan ongetwijfeld drummen aan het podium voor het optreden van Turtle Wex.
Kerstmarkt Lochristi - aankondiging - © Bennie Vanderpiete
De Kerstman en kersttekeningen

Ook dit jaar wist Rotary Laarne-Lochristi de enige écht Kerstman uit het hoge noorden te strikken voor de Lootse kerstmarkt. Kinderen, en ook de volwassen, kunnen dan op de foto gaan met Santa Claus. Speelplein Joepla liet kerstprenten verdelen in de lagere scholen. Kinderen kunnen hun ingekleurde tekening zondag afgeven in JH Lodejo.
Kerstmarkt Lochristi - aankondiging - © Bennie Vanderpiete
Zafflo & co en Night Fever in de kerk

De activiteiten die vorig jaar plaatsvonden in de Sint-Niklaaskerk werden fel gesmaakt en worden dit jaar integraal hernomen. Zondag is er om 15 uur het (gratis) optreden van Zafflo & co. Dit jaar brengen zij o.m. een fragment uit “Waar de sterre bleef stille staan” van Felix Timmermans en een sprookje van Toon Hermans, afgewisseld met traditionele en herkenbare kerstliederen van bij ons en elders in de wereld. Een Oekraïens vluchtelingenmeisje zal voor een pakkend muzikaal moment zorgen.
Kerstmarkt Lochristi - aankondiging - © Bennie Vanderpiete
Aansluitend kunnen bezoekers in de kerk kaarsjes aansteken en zo het lichttapijt voor het altaar te laten groeien. Een initiatief van pastoraalcoördinator Petra Mussche. In het portaal van de Sint-Niklaaskerk zal soep aangeboden worden in ruil voor een kleine gift ten voordele van welzijnszorg. “Samen tegen armoede” met een tas lekkere soep!
Kerstmarkt Lochristi - aankondiging - © Bennie Vanderpiete
Lichtspektakel

Nieuw dit jaar is het lichtspektakel op de kopzijde van de Sint-Niklaaskerk. Dankzij 2 lokale sponsors – Con-struct en Lo-Immo – zal vanaf het vallen van de duisternis (ca 16.30 uur) boven de ingang van de kerk doorlopend een laserprojectie te zien zijn. Het thema is uiteraard “Kerstmis”. Te bewonderen vanuit de Dekenijstaat en een voorstelling duurt ca 7 à 8 minuten.

Kerstmarkt Lochristi, zondag 17 december van 14 tot 20 uur.
Opstelling: van ingang Edugo Lochristi tot aan parking Dekenijstraat.
Alle optredens zijn gratis.

Kerstmarkt Lochristi - aankondiging - © Bennie Vanderpiete

Scroll naar boven