Notedo(r)p

Werken, zwerfkatten, buitenspeeldag en een mooie huwelijksverjaardag zijn de ingrediënten van een dorp in een dop.

Werken

In de Haanhoutstraat is er al deels een haag aangeplant tussen de rijbaan en het fietspad. Het stuk van Terpoelen tot Beervelde Dorp is niet voorzien van een natuurlijke afscheiding. Alleen een verharde strook scheidde fietsers en voertuigen. Dit stuk wordt nu ook zo ingericht. De werken starten op 25 maart. Het verkeer zal met tijdelijke verkeerslichten worden geregeld. De werken zullen zo’n 2 weken duren.

Op andere plaatsen (Poelinckstraat – Terpoelen bijvoorbeeld) koos men voor vrij banale grasstrookjes die frequenter onderhoud vergen. Misschien kunnen nog meer fietspaden op natuurlijke wijze worden afgeschermd van het auto- en vrachtverkeer?

Naar aanleiding van de Pasenkermis in Beervelde worden eveneens tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen.

Huwelijksverjaardag

Hippoliet De Vlieger en Clementine De Munter zijn 60 jaar gehuwd en ze werden ook door de gemeente in de bloemetjes gezet.

Zwerfkatten

 De gemeente vangt, meestal op vraag van bewoners, zwerfkatten die na sterilisatie of castratie opnieuw worden uitgezet. Met jonge dieren is dat niet mogelijk. Wil jij zo’n jong katje een nieuwe thuis geven? Kattenadoptie? Neem hiervoor contact op met de groenambtenaar (groenambtenaar@lochristi.be – 09 326 88 04) en je komt op een lijst terecht.

Wanneer een jonge kat gevangen wordt, word je gecontacteerd en ontvang je ook een waardebon om jouw kat later gratis te laten steriliseren of castreren.

Buitenspeeldag

Woensdag 27/3 van 13 tot 17 uur is het buitenspeeldag maar de weersvoorspellingen zijn niet verwarmend. Wat een contrast met vorig jaar toen het al zomer was. Meer informatie: www.jeugddienst.be/buitenspeeldag. Niels Destadsbader komt op bezoek.

Scroll naar boven