Notedo(r)p

Er viel alweer heel wat nieuws te rapen deze week en dit is een digest van wat reilt en zeilt in Lochristi.

Diamant

Dinsdag 23 april werden Maurits Keirschieter en Tharsilla Dick door het gemeentebestuur in de bloemetjes gezet. Ze vierden hun 60ste huwelijksverjaardag en wonen nu in het WZC Sint-Eligius in Zeveneken.

Postbus uitgebrand

Dinsdagnacht werd de grote postbus in de Koning Boudewijnlaan in brand gestoken. Veel poststukken en brieven gingen verloren en het postkantoor zelf kon nadien niet meer alle diensten aanbieden wegens de felle rookgeur in het gebouw De hinder bleef en men besloot het kantoor te sluiten tot maandag. Vandalisme of opzettelijke brandstichting? Een sigarettenpeuk zou de oorzaak zijn. Of hoe één persoon heel veel anderen ellende bezorgt!

Kunst Te Huur

Je kan tot en met vandaag een kunstwerk huren voor ongeveer 30 euro. Een jaar lang genieten van lokale kunst en kunstenaars.

Veloots verleden

Veloots verleden is een nieuwe route, uitgestippeld door de toeristische dienst. Het brengt je langs onbekende of alleszins minder bekende hoekjes van de gemeente. Vanaf 6 mei kan je het routeplan gratis afhalen op de dienst Cultuur en Toerisme in het gemeentehuis. Het traject van 30 km doet alle deelgemeenten aan en brengt je langs kleine en grotere momenten en monumenten.

Belgerinkel

Van zaterdag 4 mei tot 8 juni kun je weer met belgerinkel naar de winkel. Ook dit jaar zijn er fietsen van Achielle te winnen. Wie als handelaar nog wil meedoen, kan dit nog tot 30 april. Meer informatie: www.belgerinkel.bewww.achielle.be.

Ontmoetingsdag voor nieuwe inwoners.

Lochristi groeit (en bloeit) en telt nu 21.894 inwoners. Morgen is er een ontmoetingsdag voor wie tussen 1 april 2012 en 31 januari 2013 hier kwam wonen. 434 gezinnen werden uitgenodigd. 134 volwassenen en 20 kinderen schreven zich in. Er wacht hen een ontbijt en een heel programma voor klein en goot.

Politie

De politie controleerde het GSM-gebruik achter het stuur en 12 bestuurders hadden pech. Er werden ook 9 personen betrapt zonder gordel.

Afgelopen zaterdag was er alcoholcontrole in Lochristi. Twee bliezen positief en één zat in de alarmfase. Er werden toen 9 voertuigen gecontroleerd. Op zondagavond werden in Beervelde 50 personen gecontroleerd. Vier bliezen positief en 7 bliezen ‘alarm’.

Milieuadviesraad

De nieuwe MAR werd woensdag geïnstalleerd. Jean Marie De Baene (Velt-Reinaert) is de nieuwe voorzitter. Het is de eerste maal dat een vertegenwoordiger van een natuurvereniging of milieuorganisatie deze raad voorzit. Ook NP is sterk vertegenwoordigd in de nieuwe milieuadviesraad die ook vertegenwoordigers heeft van veel andere organisaties en sectoren. 2013 is het laatste jaar van de samenwerkingsovereenkomst. In 2014 wordt op een andere manier samengewerkt en geadviseerd.

Scroll naar boven