Notedorp

Wat nieuws van binnen en buiten het dorp – wat fauna ook met buurgemeenten, provincie, intercommunales en bekende vossen.

 

Oost-Vlaanderen

De editie 2013 ‘ De sociaal economische situatie in Oost-Vlaanderen’ verschijnt binnenkort. De vijftiende editie bestaat uit twee delen. De publicatie is gratis en kan vanaf 3 juni besteld worden via de gratis infolijn van het provinciebestuur: 0800 94 808 of via e-mail: info@oost-vlaanderen.be of via de website: www.oost-vlaanderen.be.

Een voorproefje ons geserveerd door de provincie:

De algemene conjunctuurtoestand zit in een neerwaartse trend, waarbij het niveau wel nog boven het dieptepunt van 2009 blijft. Vlaanderen maar ook Oost-Vlaanderen noteerde een record aantal falingen in 2012. Voor onze provincie waren er dat bijna 1 300.

De provincie telt 1,45 miljoen inwoners. • Het gemiddeld inkomen per persoon op basis van de personenbelasting blijft in Oost-Vlaanderen iets boven het Vlaams gemiddelde. De gemiddelde inkomens lopen uiteen van 13 493 EUR (Ronse) tot 23 511 EUR (Sint-Martens-Latem).

De Associatie Universiteit Gent, met een universiteit en drie hogescholen, haalt net niet de kaap van 60.000 studenten in het academiejaar 2011-2012.

Buiten de zeehavens beslaan bedrijventerreinen in totaal 9 000 ha. Daarvan is amper 214 ha in actief aanbod. 1 600 ha aan onbebouwde terreinen zijn om diverse redenen (nog) niet geschikt om op de markt gebracht te worden.

Nieuwe adjunct bij IDM

De intercommunale heeft een nieuwe adjunct-directeur. Danny Verbrugge woont In Zaffelare en is burgerlijk ingenieur en studeerde daarnaast ook rechten.

Composteren en kringlooptuinieren

Thuis organisch afval verwerken en je tuin kringloopgewijs inrichten? Het kan via een gratis cursus in twee delen. Dinsdag kan je in de refter van het gemeentehuis in Lochristi terecht. Meer informatie: Tjen Hillaert – 09 340 60 37 of info@idm.be.

Op 15/5 is er cursus in Lokeren en zo verder ook in Zele – Moerbeke en Zelzate. De prakrijksessie (deel 2) gaat door bij IDM.

 

Fier dat ik een vos ben

 

'Rood Beest in Nood', kortweg ROBIN, lanceerde vorige week de campagne 'Fier dat ik een vos ben'. Hiermee vestigen ze de aandacht op de problematiek rond de vossenjacht en de wetenschappelijke oneerlijkheid hierover.

De campagne wordt gepromoot en ondersteund door Sabine Devos uit Sint-Martens-Latem, Erika Van Thielen en nog veel meer bekende vossen. Het is een belangrijk signaal nu de vos zowat vogelvrij verklaard is. Meer informatie: www.fierdatikeenvosben.be

Kapelletje

Het Mariabeeldje van het kapelletje op de hoek van de Kapelstraat en de Molenstraat werd gerestaureerd en wordt op dinsdag 14 mei om 19 uur ingehuldigd met een gebedsmoment.

Baloise Belgium Tour

Op dinsdagavond 21 mei strijkt de Baloise Belgium Tour neer in Lochristi. ’s Anderendaags wordt de start van deze ronde gegeven in het Dorp. Folders en een brief aan, de omwonenden waarschuwden al. Voor wie er niet kan bij zijn en ook de fandag van die andere Belgische ploeg Lotto-Belisol te ver vond kan op 2 juni naar Puyenbroeck afzakken.

Dan gaat de fandag van Omega Pharma Quick Step door. Tom Boonen, Marc Cavendish en Iljo Keisse zien of terugzien? Meer informatie: www.omegapharma-quickstep.com. De lokale wielerclub heeft een gezinstocht van 25 km uitgewerkt en een cyclo-toertocht van 80 km. Renners rijden mee. ‘s Middags is er barbecue.

Scroll naar boven